Tenoch Huertát a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!-nak köszönhetően ismerte meg a szélesebb közönség, a színész neve az elmúlt napokban azonban egy szexuális zaklatással kapcsolatos üggyel került összefüggésbe.

María Elena Ríos zemész a közösségi médiában ugyanis “szexuális ragadozónak” jellemezte a színészt, és bár nem bocsátkozott részletekbe, röviden megjegyezte, hogy Huerta bántalmazta őt.

Huerta most a Variety magazinnak eljuttatott nyilatkozatában tagadta a vádakat, amelyeket hamisnak és alaptalannak titulált. “Körülbelül egy évvel ezelőtt néhány hónapig randiztam Elenával. Mindvégig teljesen konszenzusos volt, ahogy azt számtalan más is tanúsíthatja. És végig szeretetteljes, meleg és egymást támogató kapcsolat volt. Miután azonban véget ért, Elena elkezdte félremagyarázni az interakcióinkat mind a magánéletben, mind a közös baráti társaságok előtt” - nyilatkozta Huerta.

“Ennek eredményeképpen néhány hónappal ezelőtt jogi csapatot bíztam meg, hogy megkezdjük a megfelelő lépéseket a jó hírem védelmében, és cáfoljuk ezeket a felelőtlen és hamis vádakat, amelyek hatalmas előítéleteket és károkat okozhatnak. Bár korántsem vagyok tökéletes, tudom, hogy ezek az állítások egyszerűen nem igazak. És bár mindig azon fogok dolgozni, hogy javuljak, el kell utasítanom ezeket a hamis és sértő állításokat” - teszi hozzá a színész.

“Mélységesen hálás vagyok a családomnak és azoknak az embereknek, akik támogattak, és nagyra értékelem mindazokat, akik hajlandóak megnézni a tényeket és elgondolkodni, mielőtt elhamarkodott és igazságtalan következtetést vonnának le” - zárta a nyilatkozatát Huerta.

Az üggyel kapcsolatban ITT írtunk.