Mentés másképp: Már forog az új magyar krimi-vígjáték

Mitől válik depresszióssá az ember? Miért ez a legnagyobb világjárványunk? Hogyan lehet kigyógyulni belőle? Mitől válik boldoggá és felszabadulttá az ember? Ezekre a kérdésekre keresi és és igyekszik válaszokat is adni Rózsa Gábor és csapata első filmjükben.

A történet egy 29 éves befásult és kiégett irodista srácról, Lovas Márkról (Sándor Péter) szól, aki kap egy érdekes megbízást egy kétségbeesett apától (Trokán Péter), miszerint a depressziós lányát segítsen megmenteni az ő különleges Alternatív terápia módszerével. Márk egy új esélyt kap a boldog életre: Megmenthet egy életet a folytonos szomorúság rabságától.

Az alternatív terápia lényege, hogy a kezelt beteg nem tudja, hogy kezelés alatt áll. Mainpulálják az életét, úgy hogy a gyógyuláshoz szükséges élményeket és érzelmeket váltsák ki belőle.

A krimi-vígjátékban a vígjátéki elemeket az örök pörgő, taxis legjobb barát, Csabika (Virsinszki Zoltán) hozza be. ( Zotyát a Szkiton tv-ből rengetegen ismerik online. Ott már bizonyította, hogy nagyon is ért az emberek felvidításához.)

“A stáb szinte minden tagja első filmes, ennek ellenére a gyártás zökkenőmentes, a technika magasszínvonalú, a felvételek kifejezetten minőségiek hála Istennek. A legtöbb problémánk az időpontok egyeztetésével akad, de most úgy néz ki a kisebb forgatási blokkok Szeptember végére véget érnek és elkezdődhet az utómunka.” - összegzi Rózsa Gábor.

A keserédes-bájra építő storyban a teljesség igénye nélkül szerepel még Tóth Kriszta (Szkiton Tv), Bánovits Vivianne, Dézsi Darinka és Lajos András… A Gábor által írt és rendezett történetet Rózsa Olivér fényképezi.

A filmet jövőre tervezik bemutatni országos forgalmazásban.