Már a spájzban vannak az oroszok és nem csak nálunk, de Hollywoodban is. Az utóbbi időben az orosz filmipar elkezdett olyan mozikat gyártani, amik nem csak hasonlítanak a manapság Hollywoodban divatos alkotásokra, de fel is veszik a versenyt azokkal. Sőt, sok tekintetben némelyik már le is nyomja őket. Ilyen a napokban debütált új orosz képregénymozi, a Grom őrnagy és a pestisdoktor is.

A történet főhőse egy elhivatott és a bűnözőkkel szemben kegyelmet nem ismerő nyomozó, Grom, aki az egész városban ismert a keménységéről. Ám egy nap feltűnik a városban egy titokzatos alak. Egy fickó, aki a korabeli pestisdoktorok jellegzetes csőrszerű maszkját viseli. És aki úgy tartja, a várost megfertőzte a bűnözés, amit csak a legkeményebb módszerekkel lehet kiirtani az utcákról. Grom őrnagy élete legnehezebb ügyébe keveredik, mivel olyan gyilkos után kell nyomoznia, aki tulajdonképpen az alvilágból szedi áldozatait.

A film alig két napja debütált a Netflix kínálatában, de villámgyorsan a nézettségi toplista tetején találta magát. Csak a filmek között jelenleg is a legnézettebbnek számít, de a filmek és sorozatok összesített listáján is az előkelő negyedik helyet foglalja el.

És úgy tűnik, hogy ezúttal nem csak az újdonság varázsa miatt nézi mindenki ezt a filmet, hanem azért, mert jó is. A Rotten Tomatoes oldalán a rajongói vélemények 89 százalékot adtak neki, de itt, a Mafabon is 70 százalékos tetszési indexet kalapozott össze mostanáig.