Minden idők második legnagyobb bevételét termelő indonéz filmje lett a hazájában az Agak Laen című horror-vígjáték, amelyről a legtöbben aligha hallottak idehaza.

Merthogy Muhadkly Acho rendezése 7,35 millió dolláros bevételt hozott a konyhára a készítőknek. A horrorfilmek egyébként általában jól teljesítenek az indonéz mozikban, az Agak Laen sikere azonban még így is kiemelkedőnek számít, amelyet már csak KKN di Desa Penari című produkció előz meg.

Fontos megjegyezni, hogy az országban a bruttó bevételi számok ugyanakkor nem nyilvánosak, így egy film anyagi sikerére a látogatottságból lehet következtetni.

“Általánosságban elmondható, hogy kevesebbet kockáztatsz, ha horrorfilmet adsz ki, de a sok horrorfilm közepette mi valami egészen mást kínáltunk a közönségnek. A jelenlegi politikai feszültségek miatt igényt lett valami olyanra, ami szórakoztató. A nevetés oldja a feszültséget, és amikor egy emberekkel teli moziteremben együtt nevethetünk, az nagyon felszabadító moziélmény” - nyilatkozta a Deadline magazinnak a film egyik főszerepében látható Ernest Prakasa.

Prakasa azt is hozzátette, hogy az Agak Laenre egész családok is ellátogattak, amely őt magát is teljesen meglepte. “Őszintén szólva nem számítottunk arra, hogy ennyi család jön, mert a négy humorista podcast-csoportjának törzsközönsége többnyire fiatalokból, a Z generációból és a millenialokból állt. De a mozilátogatók között nagyon sok család volt, az emberek elhozták a szüleiket és a gyerekeiket, úgyhogy ez volt az, ami miatt ilyen nagy volt a dolog” - tette hozzá Prakasa.

A film előzetesét lentebb tudjátok megtekinteni.

80 Agak Laen  (2024)

vígjáték

Egy idős férfi meghal egy sikertelen kísértetházi kiránduláson. Az üzemeltetők a helyszínen eltemetik a holttestet, és népszerű látványossággá teszik. több»