Kenneth Branagh ismét Hercule Poirot bőrébe bújik a nagysikerű Gyilkosság az Orient expresszen után.

A 20th Century Fox láthatóan elégedett a Gyilkosság az Orient expresszen teljesítményével (ami két hét alatt 150 milliós összbevételt jelent az 55 milliós büdzsé mellé), és máris hivatalossá tették, hogy elkészítik a következő felvonást, a Halál a Níluson adaptációját.

A forgatókönyvet Michael Green (Szárnyas fejvadász 2049) írja, míg a rendezői széket ismét Branagh foglalhatja el. A szereplőkről egyelőre nincsenek információk.

Az 1937-es Halál a Níluson cselekménye egy hajón játszódik, ahol egy szerelmi háromszög gyilkossághoz vezet, de természetesen a rejtély megoldásához ebben az esetben is egy zseniális elmére van szükség, aki nem dől be a látszatnak.

Akárcsak a Gyilkosság az Orient expresszen esetében, a Halál a Nílusonnak sem ez lesz az első filmes adaptációja. Az Albert Finney-féle, már klasszikussá vált változat 1978-ban került a mozikba.

A Gyilkosság az Orient expresszen kimondottan jól teljesít idehaza is, eddig 114.715.266 milliós forint értékben váltottak rá jegyet a hazai mozizók.