Jackie Chan filmjeiről köztudott, hogy a néző pontosan azt kapja, amit lát. A vizuális trükkök és harci jelenetek a legtöbb esetben mind-mind valóságosak, és a színész egyáltalán nem dolgozik kaszkadőrrel.

Bár Jackie már gyerekkora óta szerepelt filmekben, az igazi áttörést karrierjében a Részeges karatemester hozta meg. A film története szerint a léhűtő Wong Fei-t édesapja alkoholista nagybátyjához küldi, hogy fegyelmet, tisztességet tanuljon, és hogy harcos váljon belőle. A kegyetlen nagybácsi azonban brutálisan bánik a fiúval, aki megelégelve a kemény kiképzést, megszökik. Rövidesen azonban elfogják, és szinte félholtra verik. Wong-Fei bosszút esküszik, és elhatározza, hogy leszámol ellenségeivel.

Yuen Woo-Ping 1978-as filmje akkora sikernek örvendett, hogy a megjelenést követően Dél-Koreában az egyik legmagasabb bevételt termelő produkciónak számított, és bár Jackie Chan számára is elismerést hozott, ritkábban esik szó arról, hogy kis híján véget is vetett a karrierjének.

A fiatal színész az utolsó jelenetek felvételei során annyira súlyos szemsérülést szerzett, hogy kis híján elvesztette a látását, partnere, Hwang Jang-Lee az egyik harci jelenetben fejberúgta Jackie-t, a munkálatokat pedig egy rövid időre kénytelenek voltak leállítani. Hwang annyira megrémült, hogy nem volt hajlandó még egyszer felvenni a képsort.

Az ázsiai akciósztár szerencsére végül épp bőrrel megúszta, bár azóta is folyamatosan végigkísérik a karrierjét a kisebb-nagyobb forgatáson szerzett sérülések.

akció | vígjáték

Wong Fei-hungot apja alkoholista nagybátyjához küldi, hogy tisztességet tanuljon és harcos váljon belőle. A bácsika azonban brutálisan bánik a tanítványaival, Fei-Hong ezért... több»