Tenet: 10 tény, amit nem tudtál Christopher Nolan új filmjéről

Hosszas halasztások és bizonytalanságok után végre megérkezett a mozikba Christopher Nolan legújabb filmje, a Tenet. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A Földet egy rendkívüli katasztrófa miatt a pusztulás fenyegeti. A harmadik világháború küszöbén az események különleges összjátékaként egy brit ügynökre (John David Washington) hárul a feladat, hogy megmentse a bolygót és az egész emberiséget, csakhogy ehhez nem csupán az útját szegélyező zsoldosokkal, de egy láthatatlan, mégis mindent uraló ellenséggel is szembe kell szállnia, mely nem más, mint maga az Idő.

Christopher Nolan, az Eredet és A sötét lovag-trilógia 5 Oscar-díjra jelölt rendezője ezúttal is egy, a filmjeire jellemző csavaros, sodró lendületű és a moziszékekbe szegező látványvilágú thrillerrel rukkolt elő olyan A-listás hollywoodi világsztárokkal a főbb szerepekben, mint Michael Caine, Kenneth Branagh, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, Martin Donovan, John David Washington és Elizabeth Debicki.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Robert Pattinson egy interjúban elmondta, hogy Christopher Nolan filmje annyira csavaros, hogy még ő maga sem értette, miről szól.
  • Christopher Nolan választása azt követően esett John David Washingtonra, hogy látta a színész meggyőző alakítását a BlacKkKlansman - Csuklyásokban.
  • A film főszerepét Denzel Washington fia, John David Washington alakítja.
  • Christopher Nolan ismert arról, hogy a praktikus effekteket részesíti előnyben a CGI-helyett. A rendező ezt ezúttal is bizonyította, ugyanis a forgatáson felrobbantott egy valódi Boeing 747-et utasszállítót.
  • A Tenet forgatása 2019. májusában kezdődött meg. A forgatási helyszínek: Dánia, Észtország, India, Olaszország, Norvégia, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.
  • Christopher Nolan számos filmjén dolgozott együtt Lee Smith vágóval, aki azonba az 1917 munkálatai miatt nem tudta vállalni a produkciót. A helyettese Jennifer Lame lett.
  • Christopher Nolan szerződésének értelmében a rendező 20 százalékot kap a film nyitónapi bevételeiből.
  • Az IndieWire 300-350 millió dollárra becsülte a film marketing költségét. Az Observer becslései alapján a Tenetnek legalább 450-500 millió dollárt kell keresnie a nullszaldóhoz.
  • A maga 200-225 millió dolláros költségvetésével a Tenet Christopher Nolan legdrágább eredeti ötleten alapuló filmje.
  • A film végső előzetesét a Fortine Party Royale-módjában mutatta be a stúdió.

Hazai premierdátum: 2020.08.26.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

71 Tenet  (2020)

akció | sci-fi

A Földet egy rendkívüli katasztrófa miatt a pusztulás fenyegeti. A harmadik világháború küszöbén az események különleges összjátékaként egy brit ügynökre (John David... több»

71 Tenet (2020)

akció | sci-fi

A Földet egy rendkívüli katasztrófa miatt a pusztulás fenyegeti. A harmadik világháború küszöbén az események különleges összjátékaként egy brit ügynökre (John David... több»