Tomb Raider: Marvel-szintű univerzumot épít az egyik legnagyobb streaming platform, mondjuk a részleteket

Tegnap derült ki, hogy az Amazon egy Tomb Raider-sorozatot fejleszt, de néhány órával később már sokkal nagyobb tervekről szóltak a hírek a franchise jövőjét illetően.

Az Amazon megállapodást kötött a dj2 Entertainmenttel, és közösen megvásárolták a Tomb Raider márka jogait. A cél egy, a Marvel által felépítetthez hasonló univerzum létrehozása. Az Amazon által kifizetett összeget nem hozták nyilvánosságra. 

A The Hollywood Reporter portál azonban azt állítja, hogy csak a Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozat és annak spin-offjai jogaira költött többet a konglomerátum, melynek az értéke mintegy 250 millió dollár volt).

A sorozat tehát csak bevezetés. Tervben van egy új nagyjátékfilm és több új videojáték is.

A dj2 Entertainment és az Amazon közötti új megállapodás azonban nem érinti a dj2 Entertainment korábbi tevékenységeit. A stúdió ugyanis már egy ideje megállapodott a Netflix platformmal egy Tomb Raider anime-sorozatot kapcsán, melyből két évadot rendelt be a platform.

A legutóbbi Tomb Raider-film 2018-ban került a mozikba Alicia Vikander főszereplésével.

75 Tomb Raider  (2018)

akció | fantasy | kaland | thriller

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik... több»