A mafab közössége eddig 43 szavazat alapján 49 százalékos értéklést adott a filmnek, ami az angol nyelvű lista első helyén trónol. Ez pedig nem más, mint A hercegnő és a sárkány, amelyben Millie Bobby Brown újabb veszélyekkel nézhet szembe.

A lista második helyén jelenleg a Megtorlás/Elégtétel, Liam Neeson akcióhős korszakának 2023-as darabja , míg harmadik helyén a Gru sorozat egyik része, a Minyonok: Gru színre lép áll.

Nos, a magyar kritikák nem túl kedvezőek, mégis - úgy tűnik - itthon is mindenki Elodie hercegnő kalandjaira a legkíváncsibb. Lássuk, mit tudunk a filmről!

Ha még nem ismernéd az alapsztorit, íme

Képzeld el, hogy végre megtalálod a szőke hercegedet, csak azért, hogy rájöjj, titokban azt tervezi, hogy feláldoz egy sárkánynak! Ebben a sötét fantasyfilmben a címszereplő hercegnő épp ilyen típusú bajba kerül, amikor beleegyezik, hogy hozzámegy Henry herceghez. Az esküvőjük napján azonban a királyi család egy ősi rituálé részeként egy barlangba dobja Elodie-t, hogy törlesszen egy titokzatos adósságot. Vajon meg tud-e menekülni a barlangban lakó, bosszúálló - és természetesen beszélő - tűzokádó sárkány elől? Vajon a történetek igazak, amiket a titokzatos adósságról tart ennek a királyságnak a népe...?

Az alkotók a filmről és egyéb érdekességek

A barlangrendszer díszlet/helyszín segített Millie-nek átélni Elodie útját: "Nehéz volt végigfutni [a barlangokon]" - mondta Brown - "Nehéz volt beleesni [egy-egy komoly esés-jelenet is van]. Nehéz volt sikítani, mert senki sem hallotta meg. Nem láthattál semmit. Minden olyan valóságosnak tűnt. Szóval színészként imádtam a barlangokat, de Elodie-ként utáltam őket."

Juan Carlos Fresnadillo rendező szerint: "Nagyon szerencsések voltunk, hogy Millie-t megkaptuk. Ő egy nagyon karizmatikus, sziporkázó személyiség. Megvan benne az a tulajdonság, ami csak a sztárokban van meg: az ember nem tudja levenni róla a szemét. Ebben a filmben varázslatos módon képes arra, hogy a nézőket is bevonja az utazásába, és magával ragadja őket abba a sötét, intenzív és izgalmas kalandba, amit ő átél. Ő a film szíve."

"Amit Dan Mazeau forgatókönyvében igazán szerettem, az az volt, hogy a fantasy kaland, a hercegnő és a sárkány történetének ötletét fogta és teljesen a feje tetejére állította." - magyarázza Juan Carlos Fresnadillo rendező - "Ez egy nagyon intenzív utazás volt, amit nagyon izgatottan terveztem és fejlesztettem. Alapjában véve ez egy gyönyörű történet egy fiatal lányról, aki független és erős felnőtt nővé válik. Elodie-nak nincs semmiféle támasza. Ez egy igazi túlélési sztori."

Amennyiben még nem láttad, de a negatív visszhangok ellenére (vagy épp azok miatt)  mégis kíváncsi vagy rá és van Netflix előfizetésed, csak menj a mafab oldalon található filmadatlapra, kattints a Netflix ikonra és nézd meg magadnak ezt az újabb "Upside Down"-t, ahol Millie ezúttal Eleven helyett Elodie-ként harcol a gonosszal!

akció | fantasy | kaland

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni... több»