Az (is) jó a Netflixben, hogy számos nemzet filmjei megjelennek rajta, többek közt francia, spanyol vagy épp belga filmek. Esetleg ezek koprodukciói, mint A spanyol futár, egy thriller, amely most került be a kínálatba.

A történet egy vallecasi fiatal srácról, Ivanról szól, aki egy helyi bűnbandánál talál munkát futárként. Az események 2002-ben játszódik, amikor Spanyolországban bevezették az eurót, ez pedig még bizonytalanabbá tette a gazdaságot és az emberek hétköznapjait. Ebben a közegben könnyű illegális úton sok pénzhez jutni, ha az ember tudja, mit kell tennie. Ivan is erre vágyik, de tudja, hogy egyszerű futárként nem fogja sokra vinni. Ezért egyre többet akar, egyre többet kockáztat és egyre többet is nyer. Egy pontig, amikor azonban már túlfeszíti a húrt.

A filmet Daniel Calparsoro rendezte, aki Patxi Amezcua és Alejo Flah forgatókönyvét vitte vászonra. A főszerepet Arón Piper alakítja, aki mellett olyan színészeket láthatunk még, mint María Pedraza, Luis Tosar, Luis Zahera, José Manuel Poga, Stefan Weinert, Laura Sepul vagy Alberto Jo Lee.

Ha van élő előfizetésed a Netflixre, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.