Bill Murray nem egyszer játszott már olyan filmben, amiben a túlvilágról érkezett lényekkel kellett szembeszállnia. Emlékezhetünk, hogyan irtotta a szellemeket a ’80-as években, de arra is, miként reagált a karácsony szellemére. A XXI. században pedig körülnézett Zombielandben is. Néhány évvel ezelőtt egy másik zombis moziban is szerepelt.

Már a film címe is sugallja, hogy ezt nem kell teljesen komolyan vennünk: A holtak nem halnak meg. Bizony ez egy zombis horror-vígjáték, amely egy csendes amerikai kisvárosban, Centerville-ben játszódik. Egy nap, ami pont olyan unalmasan telik a városka seriffjének és helyettesének, mint a többi, váratlan fordulatot vesz. A rádióban arról beszélnek, hogy a sarkvidéki rétegrepesztés miatt megváltozhat a Föld tengelykörüli forgása, ami drasztikus hatással lehet a természetre.

Ez Centerville-ben gyorsan be is igazolódik, amikor egyszer csak holtak kelnek életre a helyi temetőben és eleinte szép csendben, később már egyre nagyobb tömegben kezdik fogyasztani a helyi lakosságot. Ezt már a seriff se nézheti tétlenül, de hogy mit is tehetne ellene, az jó kérdés.

A film valóságos sztárparádéval kecsegtet. A seriffet Bill Murray alakítja, míg helyettesét Adam Driver. Mellettük olyan színészlegendákat láthatunk még kisebb-nagyobb szerepekben, mint Tilda Swinton, Steve Buscemi és Danny Glover, de felbukkan még Chloë Sevigny, Selena Gomez, sőt, még Iggy Pop is. A filmet Jim Jarmusch írta és rendezte.

Ha kedvet kaptál ehhez a jó kis zombis horror-komédiához, akkor mostantól az HBO Maxon megtalálod. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás!

FRISSÍTVE: Az HBO Max korábbi bejelnetésével ellentétben a film egyelőre nem került fel a platformra. Bízunk benne, hogy ez csak órák kérdése.