Megszokhattuk már, hogy John Malkovich olykor egészen fura filmek egészen fura szerepeit is előszeretettel elvállalja. Így tett 2023-ban is, amikor igent mondott a Seneca: A földrengések kialakulása című sötét humorú komédiára is.

A történet az időszámításunk kezdete előtti évszázadba repít vissza minket, amikor is a római Claudius császár száműzi Senecát és feleségül veszi a fiatal Agrippinát. Miután megszületik gyermekük, Néró, az anya ráveszi a császárt, hogy hívja vissza Senecát, aki a kis Néró tanítójává válik. Ettől kezdve egész életére az is marad, akkor is a mentora lesz, amikor a kisfiúból vaskezű és könyörtelen uralkodó válik. Néró, aki egész Róma felperzselésétől sem retten vissza, nem véletlenül kerül az összeesküvők célkeresztjébe, de a fülébe jut, hogy merényletet terveznek ellene. És ezzel épp mentorát, Senecát vádolja meg.

A filmet Robert Schwentke rendezte, aki a forgatókönyv megírásából is kivette a részét Matthew Wilder mellett. A fontosabb szerepekben John Malkovich mellett olyan színészeket láthatunk, mint Tom Xander, Mary-Louise Parker, Geraldine Chaplin, Julian Sands, Andrew Koji, Alexander Fehling vagy Samuel Finzi.

A Seneca: A földrengések kialakulása nálunk nem került a mozikba. Most viszont lehetőséged van megnézni, amennyiben van HBO Max előfizetésed, ugyanis bekerült a platform kínálatába. Elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintani és már indul is a lejátszás.