73 Cloverfield  (2008)

Számos alkotó kényszerült szabadságoltatni magát az elmúlt hetek történései miatt. A legtöbb forgatást leállították a nagyobb stúdiók, most viszont igyekeznek újra életet lehelni az iparba. Több produkció munkálatait indítják újra, gondosan ügyelve a biztonsági előírásokra.

Talán nem is meglepő, hogy több alkotót is megihletett a bezártság érzése, így Michael Bay már be is jelentkezett egy új filmmel, amely egy ütős karantén thrillernek ígérkezik. A rendező a Invisible Narratives produkciós céggel közösen vág bele a projektbe, amely a Songbird címet viseli majd.

Noha film cselekménye egyelőre csupán nagy vonalakban ismert, annyi már most tudható, hogy a Parajelenségek és a Cloverfield is jócskán nyújt inspirációt a készítőknek. A történet szerint két évvel egy világjárvány után a film hősei még mindig karanténban kénytelenek tartózkodni, ahol egyre nehezebben tudnak megbirkózni a bezártság érzetével és a paranoiával.

A Songbird alapkoncepciója meglehetősen szokatlannak tűnhet Michael Bay formanyelvétől, hiszen egy egészen alacsony költségvetésű filmről van szó, amilyet jó ideje nem láthattak már a rajongók a rendezőtől.