Willem Dafoe-t követelik Jokernek a rajongók az új Batmanbe

Jack Nicholsont imádták. Heath Ledgert imádták. Jared Letot nem annyira. Joaquin Phoenixet pedig épp most imádják. Ők mind megkapták a lehetőséget, hogy eljátsszák Joker szerepét egy-egy film erejéig. De a rajongók máris a jövőbe tekintenek és egy új sztárt követelnek az épp készülő új Batman trilógiában: Willem Dafoe-t.

A napokban szinte elárasztották a közösségi médiát a rajongói vélemények, miszerint Dafoe tökéletes választás lenne Joker szerepére. A Warner Bros. épp most forgatja a következő Batman-trilógia első felvonását, amelyben nagy valószínűséggel nem fog szerepelni a bohóc, hiszen nélküle is épp elég gonosztevővel kell farkasszemet néznie Robert Pattinsonnak: Pingvin, Kétarc, Rébusz, Macskanő mind felbukkannak majd a jövő nyárra várható moziban.

Viszont a stúdió eleve trilógiában gondolkozik, vagyis még két filmben lesz hely a denevérember legismertebb ellenségének is. És ez esetben a rajongók azt szeretnék, ha ezúttal Willem Dafoe kapná meg a lehetőséget a szerepre. A dolog nem meglepő, hiszen Dafoe és Pattinson tavaly A világítótoronyban nagyot játszott együtt. Illetve az is tény, hogy a színésznek megvan mind a tehetsége, mind a megfelelő fizimiskája Joker eljátszásához, elég csak megnézni a színész senkivel össze nem téveszthető vigyorát.

A dolgot csak tovább erősíti, hogy a hírek szerint az 1989-es Denevérember forgatókönyvírója, Sam Hamm annak idején kifejezetten őt képzelte el a szerepre. Csakhogy akkoriban még Dafoe messze nem volt annyira felkapott színész, mint Jack Nicholson, így végül neki fel sem ajánlották a szerepet, utóbbi pedig emlékezetes alakítást hozott ebben is.

Hogy Willem Dafoe valaha is belebújhat-e Joker bőrébe, azt most nehéz lenne megjósolni. Az viszont tény, hogy az új Batman mozi szereplőgárdája alapján bármi elképzelhető, hiszen ki gondolta volna, hogy Robert Pattinson egyszer Batman, Colin Farrell pedig Pingvin lesz?