Közösség

Vélemény:

 

36 Zombi apokalipszis

(2011)

Zombi apokalipszis

 
dulkap   2015.01.22 13:01
0

Tegnap este 11 felé elkezdtem nézni, gondolván nem túl hosszú (mai mércével), aztán majd jutok, ameddig jutok. A közepe felé egy 10 perces rész volt csak, amikor kikapcsoltam a laptopot és előtte még kicsit böngészgettem, de ezt leszámítva nem mondható háttér filmnézésnek. Pedig sok hasonló film, általában fél óra után erre a sorsra jut.
Vannak dolgok, amiket a hasonló filmek esetében rutintalanság lenne hibaként felróni. Gondolok itt a színészi játékra (hiába Ving Rhames, aki szimpatikus színész, de nem egy Christopher Walken), a trükkökre (természetesen viccesen borzalmasak vagy levágják a fejet, de az földet már nem ér) és a forgatókönyv. Ám az utóbbiba azért bele lehetne kötni, hiszen hemzsegnek a logikátlanságok vagy az érthetetlenségek. Egyik percben elemzik, hogy a nyílvessző mekkora kincs, két perccel rá, meg elsétálnak mellettük. Sok jelenetnél, megidézik a távol-keleti akciófilmeket (bár biztos nem direkt), mikor van kettő vagy három küzdőfél, a többiek meg rejtélyes okból csak állnak és néznek. Példa erre az alattam spoilerbe elrejtett jelenet. Természetesen most is vannak bakik (háttérben haladó autók, pedig az autók nem működnek).
De összességében valahogy végig ingadozott nálam a közepes és a rossz között. Pozitívum, hogy kivételesen nem került bele irritáló vagy bunkó karakter. Ám mégis mikor már szerethetően buta lenne a film, valami mindig történik, ami lehúzza azt. Szóval valahol 2,5-es a film osztályzata nálam.