Közösség

Vélemény:

 

66 Virsliparti

(2016)

Virsliparti

 
ArpiHajdu és Réci   2017.02.12 15:34
0

Ha létezik olyan, hogy beteg humorú (mese)film, akkor annak a szubzsánernek a Virsliparti egy nagyon jó képviselője. Seth Rogen és bandájának nagyon egyedi humora van, ami vagy bejön vagy nem, mindenesetre nehéz közömbösen hozzáállni akár ezen alkotásukhoz is.

A film nem finomkodik, káromkodás, perverz utalgatások, no meg meglehetősen furcsa "erőszak" van benne bőven. Helyenként már kicsit sok is, bár én alapvetően szeretem ezt a fajta humort. De az milyen már, hogy egy intim mosakodót tesznek negatív karakterré? Beteges, mint oly sok minden ebben a filmben. Ennek az egésznek egyértelmű csúcsa (avagy mélypontja) a film végi orgiajelenet, ugyanakkor nagyon tetszett, hogy a végén beletett egy önreflexív szálat is ("akkor én most zsidó vagyok?")

Szinkronosan láttam, s bár lehet, hogy eredeti nyelven más (jobb) az egész, hiszen a nyelvi humort nem könnyű minden esetben átültetni magyarra, de szerintem szinkronosan is élvezhető a Virsliparti. És ha javasolhatok még valamit: érdemes társasággal nézni, főleg olyanokkal akik szeretik, vagy vevők a rogeni humorra.

Egyébként mint vígjáték, a 2016-os év egyik üde színfoltja számomra, bár tény, a tavalyi vígjáték felhozatal elég gyengére sikeredett, de mindez a film erényeiből egy fikarcnyit sem csorbít.