Közösség

Vélemény:

 

81 A kém

(2015)

A kém

 
e-batta   2016.10.18 18:50
0

Végre Budapest nem valamelyik európai nagyvárost helyettesíti, hanem saját jogán szerepel egy eléggé nagy költségvetésű amerikai filmben. Bár az unalomig ismert helyszínek itt is feltűnnek (Hősök tere, Operaház), azért le a kalappal a rendező előtt, hogy sikerült egészen emlékezetes helyszíneket is találnia, amelyek tényleg felkeltették az érdeklődésemet, mint például a Kelenföldi Hőerőmű százéves art-deco vezénylőterme, az üvegmennyezetével és a sci-fibe illő ellipszis alakú kapcsolófalával. Utána is néztem, hogy az épület 2005-ben nyugdíjba ment, azóta lassan az enyészeté lesz, de szerveznek oda látogatásokat, amikor be lehet járni a helyet. Azt hiszem egyre elmegyek én is. Érdekesnek tűnik.
Melissa McCarthy élvonalbeli komikaként ebben a filmben szerencsére visszavett az altesti poénokból (bár egy-kettő azért akadt), és a kényszeres szövegelésével, kémfilmbe abszolút nem illő megjelenésével hozza a viccfaktort. Mivel a film elején a két alkalmas titkosügynök kiírja magát (Jude Law elhalálozik, Jason Statham pedig felmond) kínos, de az egyetlen szóba jöhető kém a túlsúlyos Melissa, aki meglepően hatékony lesz az akció során. Rengeteg olyan jelenet van, amikor tényleg nevetésre ingereltek, pedig nem tartozom a bárgyú amcsi humor kedvelői közé.
Viszont Nargis Fakhri jeleneteiért mindenképpen megéri megnézni annak is, aki inkább a tiszta akciófilmeket komálja, mert a csaj olyat művel egy húsvágó bárddal, hogy szám eltátottam közben!