Közösség

Vélemény:

 

75 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

(2016)

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

 
dulkap   2017.01.18 21:23
0

Lehet szeretni vagy nem szeretni Tim Burton újkori filmjeit (én speciel szeretem), de az vitathatatlan, hogy vizualitásban nem sokan veszik fel vele a versenyt. Ezúttal is nagyon erős és nagyon hangulatos képekkel él a mester, ami távolról sem öncélú vagy steril.
A történet alaphelyzete nem túl bonyolult, ám a technikai részeinél gyakran csak pislogtam, hogy most hogy van ez a hurok, meg az idősíkok közti ugrálás és annak hatása a jelenre. De ettől eltekintve élvezhető a film, még ha Wales-re érkezve kicsit meg is törik a film egy rövid időre.
Színészekkel viszont kevésbé voltam kibékülve. Butterfield gyakorlatilag csak végig csodálkozza filmet, Green meg sajnos borzalmasan erőltetetten játszott. Talán Helena Bonham-Carter jobb lett volna, ha már Tim Burton film.
De összességében egy élvezetes és látványos fantasy. Viszont ne higgyünk a 12 éves korhatárnak. Nagyon nem gyerekeknek való film.

(Az nem tudom, hogy eredeti nyelven mennyire van kihegyezve ez a távolságtartás, de a szinkronban engem nagyon zavart, hogy Vándorsólyom kisasszony magázza a gyerekeket.)