2019.11.03 16:52 MMcFly2015 Olvasottság: 182x
0

Az ítélet napja 2.0

Valljuk be, a Terminator 2 utáni próbálkozások finoman szólva is kivétel nélkül elbuktak! Okkal érezzük, hogy azzal a két – most már klasszikus – sci-fi akciófilmmel kifújt a széria. Mégis, három próbálkozás után is felcsigázott a gondolat, pontosabban az az ígéret, miszerint ez a hivatalos harmadik rész...

Erre rákészülve csalódnom kellett, mert a Terminator - Sötét végzet kínosan önismétléstől szenved. Korántsem olyan érdekes karakterekkel újra elénk tárja a T2-ben látott történetet kisebb-nagyobb (inkább kisebb) eltérésekkel.

Az ítélet napja 2.0

Mivel ez a sztori egy tökéletes filmet idéz, így részben ki is békültem volna a Sötét végzet menetével, de a sok egysoros beszólás és a túlzásba vitt poénkodás rettenetesen irritált. Ez nem egy Terminátor filmbe illő jelenség.

Ha már az ikonikus T800-as (Arnold Schwarzenegger) is visszatért klasszikus szerepéhez, az ő jelenlétének logikus (?) belemagyarázása a filmbe végképp vígjátékká varázsolta az egykor komoly hangvételű sztorit.

Hogy a film élvezhetőbb részére is rátérjek, a két női szereplő (Linda Hemilton és a ciborg Mackenzie Davis) uralta a vásznat. A látványvilágra és az akciójelenetekre nem lehet panasz, néhol túltolt CGI, de összességében az akcióorgiák egy remek popcorn mozit eredményeznek.

Feltámasztani nem tudta a már régen elvérzett szériát, kb. a Terminator: Genisys színvonalán folytatták a sorozatot, számomra még mindig ‘91-ben lezárult a történet... Egynek elment, de inkább fölösleges...

A film remekül ábrázolta a jövőben játszódó környezetet, véleményem szerint ezen a vonalon kellene tovább gondolni a Terminator Sagat, akár sorozat formájában is.

akció | kaland | sci-fi

A Terminátor - Sötét végzet cselekménye A terminátor 2: Az ítélet napja után játszódik, James Cameron azonban átadta a rendezői stafétát a Deadpoolt készítő Tom Millernek,... több»

0