2024.05.17 12:32 Nico_71 Olvasottság: <100x
0

Nézhető, nosztalgiát nyújt, de nem ad maradandót

Egyetértek azokkal, akik szerint nem rossz film, ám nem ad maradandó élményt. Nosztalgikus élmény az idősebb korosztálynak, ők ez eredeti filmekhez viszonyítják és az akkori világszemlélethez, amikor még nem folyt a csapból is film. Vagyis, a mai alkotások a túl sok inger miatt nem képesek felérni a régmúlt nagyjaihoz. (Mintha egész évben karácsony lenne, amivel elértük, nem érződnek élménynek az új impulzusok.) Egyértelműen, kamasz csemetéinkre nagyobb hatással volt ez a film, mint ránk, hetvenes években született felnőttekre. Mi 2-3 csillagra gondoltunk, gyerekeink 4-5-re, így 3-at adunk. ;)

Jó volt látni az eredeti színészeket! Hiányoltuk Sigourney Weavert.

Nézhető, nosztalgiát nyújt, de nem ad maradandót

Ami nem tetszett: Phoebe (Mckenna Grace) annyira túl volt sminkelve, illetve maszkolva, olykor úgy tűnt, minta rajzfilmfigura lenne. (Valószínű, CGI-t is alkalmaztak ehhez.) Ráadásul, zavaró volt a leszbikus szintű barátkozása a szellemcsajjal, ami nem illik ebbe a filmbe, ill. filmsorozatba.

Kumail Nanjiani túljátszotta a szerepét, már-már ripacs szintre vitte le, így eléggé hiteltelenné tette a hős szerepet, viccei nagyon felületesek voltak.

Nem értettük, miért nem ott folytatták a karakterek életútját, ahol ez előző részben félbehagyták. Érezhetően az akciójelenetre fektették a hangsúlyt a sztorival és a tartalommal szemben. Az anyuka és a tanár vitáit sem értettük, nem kötötték az orrunkra, hol áll a viszonyuk. Ahogy Trevor (Finn Wolfhard) és Lucky (Celeste O'Connor) kezdődő kapcsolatát sem folytatták, bontották ki. Podcast (Logan Kim) viszonya, barátsága sem folytatódott Phoebe-vel. Idegesítő, hogy sokszor a jelenetbe nem illő apró információ morzsákat szórtak a szemünkbe, fülünkbe a színészek, ezekkel kellett beérni, hogy megértsük a történéseket. „Azt mondtam, hogy űrtáborban vagyok” – veti oda Podcast, amellyel le is zárták annak elmesélését, mit keres a falusi kiskorú gyerek a városban. A film tele van ilyen és ehhez hasonló felületes mondatokkal, amit a nézőnek kell fejben összeillesztenie egy történetté.

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

0