Közösség

Vélemény:

 

77 Csak egyszer élsz

(2011)

Csak egyszer élsz

 
e-batta   2016.10.02 04:25
0

Már rongyosra néztem (ahogy Hrithik filmjeinek jó részét is), és egyszerűen nem bírok leakadni róla. Ha nem tudnám, hogy bollywoodi, simán elmenne bármilyen nyugati (amerikai, nyugat-európai) filmnek, mert teljesen elhagyták a szokásos bollywoodi kliséket. Ráadásul a helyszín is nagyrészt Európa. Road movie a javából, megfűszerezve három jóbarát őrült fogadalmával, amivel egyikük legénybúcsúját akarják emlékezetessé tenni. A sztori viccesnek hangzik, de valójában inkább a barátságról szól, az eltávolodásról, és az újra egymásra találásról.
A három fiú (Hrithik Roshan, Farhan Akhtar [akinek a húga, Zoya Akhtar a rendező], Akshay Deol) tökéletesen eltalált karakterek, akik szinte semmiben sem hasonlítanak egymásra, mégis a gyerekkori élmények egy életre szóló köteléket teremtettek, amit a film során sikeresen újból megtalálnak. A női szereplők jelzésértékűek csupán, Katrina Kaif igazán nagyszerű a búvároktató/divattervező szerepében, Kalki Koechlint ebben a filmben láttam először, és szuper, Adriana Chabrol (az egyetlen európai) viszont nem tud kibontakozni nyúlfarknyi szerepében. Vendégszereplőkén Bollywood doyenje Naseeruddin Shah emlékezetes jelenetet produkált.
A zene itt zenei betétként funkcionál, és elképesztően jó dalokat írtak, de ami a legfantasztikusabb: Farhan és Zoya Akhtar apja, Javed Akhtar csodálatos verseket írt. Ezek önmagukban is megállják a helyüket, bár szerves részei az eseményeknek.