2024.04.30 01:08 kabel Olvasottság: <100x
2

Hátrahagyva

A The Holdovers rengeteg érzelmet és életet kever nagyon szórakoztatóan és okosan ebben az egyszerre romantikus, vicces és melankolikus drámában. Mindezt szerethető karakterekkel tálalja egy remekül összerakott sztoriban, mely pont annyira komplex, amennyi belefér a játékidejébe.

A történet három össze nem illő szereplőre fókuszál, akiket a Téli szünet két hétre összezárt egy főiskolába. Mindhárom figura élete nem úgy alakult, ahogy azt eltervezték, bármennyire is leplezni próbálják sorsukat és döntéseiket. Kisebb hazugságok, ferdítések és elhallgatások azonban a szeretet ünnepén nem tudnak rejtve maradni. Szép lassan és komótosan megtörik a jég, és közelebb kerülünk az összes figurához, és egyre jobban érdekelt történetük és céljaik.

Hátrahagyva

A film remek tempóban halad, dialógusai fantasztikusak és esztétikája kihasználja a 4:3-as kivágást és a késő hetvenes évek stílusjegyeit. Tényleg nem nagyon tudnék olyan helyet mondani, ahol megbotlana a film, csupán néhány jelenet lett egy kicsit túl hosszúra húzva, illetve pár mellékkarakter kicsit sztereotipikus, de ezek apróságok. A film a főszereplő trióról szól, és a történetet egy meglepően érzelmes és magával ragadó lezárásba visz, ahol a felépített karakterdinamikák szépen kifutnak, és minden elem megtalálja a helyét.

Egy olyan karácsonyi film ez, ami szól is valamiről, legyen az egy cél nélküli életből való kiútkeresés, traumafeldolgozás, vagy radikális életmódváltás és elfogadás. Ezek nem szájbarágósan, vagy csöpögősen vannak prezentálva, a filmet belengi egyfajta melegség és autentikusság, ami miatt könnyű szimpatizálni a figurákkal.

A The Holdovers forgatókönyve tökéletes, mindenképp megéri megnézni.

dráma | vígjáték

Paul Hunham tanárt (Paul Giamatti) senki sem kedveli, sem a diákjai, sem a kollégái, sem az igazgató, akik mindannyian idegesítőnek találják nagyképűségét és merevségét.... több»

2