2024.05.17 00:14 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Egy lekésett meccs

Sajnos nincs magyar szinkron, de felirattal könnyebben nézhető lett a film. A történet egy családról szól, akik annyira kemények, hogy képesek egy kórházat is elfoglalni, hogy hazamenjenek boldogtalanul, de együtt.

A film középpontjában a dokinéni áll, akit Leah Gibson alakít. Ő 10-14 évvel ezelőtt igen emlékezetes alakításokkal ragadt meg az emlékezetemben. Most annyit tudtam megállapítani, hogy a leggings nem nadrág, de nagyon jól mutat a tv-ben akciózás közben. Akár a közeli, akár a távolabbi akciójelenetekben vonzza a tekintetet, és bemutatja a karaktert úgy, ahogy azt mi nézők elvárjuk.

Egy lekésett meccs

Főhősünk, a sokat látott veterán és doktor bizony olyan életúttal rendelkezik, amit bárki megirigyelne. Nem unatkozott élete első 30 évében. Nagy kár, hogy az elvárt keménység és Leah lágysága egy kibékíthetetlen ellentétet okoz a film elejétől a végéig. A szigorú tekintete inkább hatott durcásnak, ezért nem tudtam hová tenni. Egy biztos, verekedni tud, és nem riad vissza egy kis játéktól sem.

Jon Voight sok filmben bizonyított, nagyon kedvelem, de itt inkább csak a nyugdíjasklub egyik dülöngélő lakójaként hat a díszletek közt. Hangja és beszéde még mindig lenyűgöző, de a mozgása és cselekedetei bizony gyengék. Kicsit féltem, hogy a fontosabb részeknél simán csak eldől.

Jonathan Rhys Meyers jó sok gyenge filmben szerepelt. Ezt a sort most sem törte meg. Nekem kifejezetten tetszett az alakítása. Pont a határain belül mozgott, így végig a maximumot nyújtotta. Végig egysíkú volt, de jól állt neki.

Anthony Bolognese letagadhatott 2 évet a film kedvéért, és nagyon cuki volt. Nem kellett sok szöveget megtanulnia, és nagyot alakítania sem kellett. A jövő leendő szépfiúja lesz belőle a vásznon, ha közben megtanul színészkedni.

Caitlin Stryker úgy ki van emelve a beharangozóban és a szereplők listáján, mintha komoly része lenne a filmben, pedig jelentősége teljesen elhanyagolható. Ő a másik szépség a filmben, aki szigorúan néz.

A filmes trükkök szimbolikusak. Például fel tud robbanni a filmben egy C4 úgy, hogy a környezete még poros, karcos sem lesz, pedig jó nagyot pukkan.

A verekedős koreográfiák egyszerűek és hatékonyak. Egy-két ide teszem, oda tekerem, és vége is van.

Összefoglalva a film elég jó ahhoz, hogy végignézzem, de túl gyenge ahhoz, hogy maradandó nyomot hagyjon. Könnyed, nőies akciófilm, sok lövöldözéssel és keménykedéssel. Persze a legkeményebb csakis Michelle lehet. Megtekintésre ajánlott szuperhősrajongóknak, családi filmek kedvelőinek és unatkozó fiataloknak.

akció

A harcedzett egykori katonaorvos öldöklő harcot vív a túlélésért, amikor az ír maffia átveszi az irányítást a kórház felett, ahol dolgozik. Amikor túszul ejtik a fiát, és... több»

0