Közösség

Vélemény:

 

64 Don Jon

(2013)

8/10 a prüdériát hagyjátok előtte a küszöbön kívül!

 
Ahoj poplacsek   2023.12.10 21:57
0

Joseph Gordon-Levitt egy pornófüggő recskahuszárt játszik a filmben, akinek a netes felnőtt tartalmak nyújtják az elmerülés élményét, egy nő se képes versenyezni a szenvedélyével. Még a Scarlett Johansson által lenyűgözően hitelesen alakított fullos, de önző 3,14 csaj se.
A történet egyszerű, látunk benne társadalmi szintű (egyház) és egyéni képmutatást, és látjuk, ahogy Jon megpróbál ezeknek megfelelni. Innen fogva megfigyelhetjük a vívódását, hogy a külső vagy belső démonokra hallgasson-e. Ki hinné, hogy végül a Johanssonnal külső tekintetben nagyon nem versenyképes Julianne Moore által alakított Esther fogja átlendíteni a holtponton.
Jon családja eközben rém szórakoztató, kicsit olasz, kicsit Woody Allen-es, kicsit Family Guy-os (bár az talán főleg csak azért, mert anyuka magyar hangja ugyanaz, mint Lois Griffiné, és ráadásul ugyanazzal az intonációval beszél a filmben). Brie Larson szerepeltetését (Jon lánytestvérét játssza) nem igazán értettem, nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán megszólalt-e a filmben, néha láttuk, hogy néz, vagy a telefonját nyomkodja, azt' annyi. Különös. Ezt egy idomított gekkó meg tudta volna csinálni, és dramaturgiailag az is lett volna ennyire hatásos.
A film megnézésre nagyon ajánlott, de előre szólok, hogy aki úgy érzi, hogy gondja van a prüdéria kezelésével, az veszély esetére tartsa a kezét a stop gombon, mert komoly baja eshet.