Egy dráma egy gyerekkatona, Agu életről, aki egy nyugat-afrikai ország polgárháborújában kénytelen harcolni, miután a harcok során elszakadt a családjától.
(hp)
(hp)Mintha egy művészfilm keveredne egy moziba szánt akciófilmmel. Nagyon részletesen ábrázolja a fiatal fiú történetét, ami nem is baj, de egy idő után kicsit laposnak éreztem. Mindenesetre sokkoló volt látni, hogy ez még ma is folyik Afrika egyes részein.
Egy mindíg aktuális téma, a gyerekek kiaknázása háborús agymosás céljából, soha nem lehet elég filmet legyártani, ha az némileg újítóan hat. Számomra mély drámai hatást nem ért el, de mindenképpen kárpótol a nagyszerú operatőri munka, és az okos történetvezetés.
Fukunaga rendezői stílusa, nem egyedi, extrém, de annyira intelligens és profi, hogy mindig várom az új filmjét vagy, hogy intézzen egy újabb zseniális sorozatot.
A film összbevétele 90 777 dollár volt (imdb.com).
A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Abraham Attah (Agu) megkapta a Marcello Mastroianni -díjat.