A szépség és a szörnyeteg

A szépség és a szörnyeteg

Beauty and the Beast

A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző… Több

Rendező: Bill Condon
Premier (HU): 2017.03.23. | Disney+ (2022.06.14.)
Dan Stevens
Dan Stevens
Kevin Kline
Bill Condon

2025.03.17 Timon

Hol bővít, hol nem olyan erős - lényegében nem rossz

Szerintem nem volt rossz feldolgozás, mondom ezt úgy, hogy a legtöbb Disney-élőszereplős újragondolás nekem nagyobbrészt bejön. Tehát nem mindegyik. Ez rendben volt, eltekintve attól, hogy az eredetihez képest sötétebb tónusban volt, mármint a kastély nem mindenhol annyira fényes, csilivili itt, mint a rajzfilmben. Tetszettek az extra dalbetétek, a film többek között ezeknek hála erősebb tudott lenni itt-ott cserébe, ha már nem egészen az eredeti varázsát követte. Persze hiányoltam a Human Again c. számot belőle, amelyben a kastélyt kitakarítják, sajnos a Disney Plusos verzióból is kivágták valamiért. :( A táncok, jelmezek, díszletek szépek voltak, a film gyengeségeit a terjedelmesebb háttértörténetszálak kipótolták, ezzel valamivel drámaibbá téve az egészet. Megszokhattuk az újragondolásoknál, hogy az eredeti klasszikus egyes érdekesebb jeleneteit jobban, közvetettebben magyarázza el, másoknál a hibákat javítgatja. Erre ez utóbbi nem vonatkozik igazán, itt inkább minél több újat igyekeztek adni bele, azoké a hangsúly, tehát ezért volt lazább a vacsoraünnepség vagy a tánc. Összességében azt mondom, ebben az esetben az eredeti a jobb, az mindig is szuper gyöngyszem marad. Ebben az a jó, hogy tiszteletteljesen bővíti a mesekörét, de nem egészen az eredeti, derűsebb atmoszférájának erejével. 10/8

2017.11.23 Artemisia

Gyönyörű Disney-film, bár kicsit lassan folydogálnak az események, és az énekek sem a legjobbak, bár akad 1-2 fülbemászó dal, de a látvány és a történet mindenért kárpótol, a beszélő "tárgyak" jópofák és szórakoztatóak.

2018.12.04 mamiéstöti2

Imádtam minden pillanatát és a szereplőket is a filmben. Az eredeti mesét szerintem nagyon visszaadta ez a feldolgozás.

2017.04.11 indingo

Nagyon unalmas volt, egy az egyben a mese lemásolása. Az énekek dallamtalanok voltak és a nagy cécó a meleg karakter körül egyenesen nevetséges. 5 másodpercig, ha szerepeltek.

A film összbevétele 1 263 521 126 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 408 922 529 forintot termelt. A hazai mozik összesen 289 015 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Luke Evans kezdetben vonakodott elvállalni Gaston szerepét. Végül három keresztgyermeke unszolására (hogy ez a legjobb szerep a mesefilmben) elment a meghallgatásra.Szerző: XETH

(2017. 04. 08.)
Kevésbé varázslatos
Szórakoztató látványmusical A szépség és a szörnyeteg. De vajon kiöli a CGI a lelket a meséből? SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. Több