Constantine - A démonvadász

Constantine - A démonvadász

Constantine

John Constantine (Keanu Reeves), a természetfeletti ügyekre specializálódott, magát a poklot is megjárt magánnyomozó egy napon minden korábbinál nehezebb ügybe botlik. Legújabb megbízója, egy rendőrnő nem hisz a túlvilágban, azonban bármilyen árat hajlandó megfizetni azért, hogy… Több

Forgatókönyvíró: Jamie Delano, Garth Ennis, Kevin Brodbin
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 2005.04.07.
Keanu Reeves
Keanu Reeves

2024.08.04 Krisz361

Klasszikus etalon

Bizony, hogy ez a maga nemében maradandót rakott le. A film alapjául egy képregény szolgált. Én nem ismerem, így nem ahhoz viszonyítottam. Mára nagy kultusz övezi, és a közösségi oldalakon rendszerint előkerül. Minden adott egy jó filmhez. Reeves szerintem jó választás volt a főszerepre, illik hozzá a karakter, és remekel is a benne. És hát a másik ilyen, a film végén föltűnő Lucifer (Peter Stormare). Kettőjük közös jelenete már-már legenda. :) Nekem alapfilm kategória.

Sokszor megnéztem, és igen, nem a legjobb horror, és néha vannak benne érdekes történések, de K. R. zseniális színész, és felhúzza a mozit.

2021.02.10 Eastern79

Nem igazán szoktam horrorfilmet nézni, leginkább azok az alkotások érdekelnek, amelyek a trancsírozás helyett a misztikumra helyezik a hangsúlyt. Ez a film pontosan ilyen, és ahogy bemutatja a menny és a pokol küzdelmét, pontosan olyan jól egyensúlyo... Több

2021.09.02 Laca//Ho/rr/oR//

Keanu Reeves kellett azért, hogy jónak és élvezetesnek mondható legyen

Imádom Keanu Reeves munkásságát, és remek párosa volt ennek a filmnek Rachel Weisszel együtt, bár nem igazán tudtam horrornak tekinteni, inkább fantasy film volt akcióval fűszerezve. Jó alapötletnek bizonyult a menny és pokol csatája. Még ha voltak érdekes történések is a cselekményben, roppant misztikus és izgalmas volt végig a sztori. Nem altatta a nézőt, de ehhez kellett Keanu Reeves és Rachel Weisz nagyszerű játéka is. Ami a mellékszereplőket illeti: Tilda Swinton jó választás volt mint Gabriel, és a végén pedig Sátán szerepére jobbat sem lehetett volna találni Peter Stormare színésznél. Őszintén szólva Shia LaBeouf akkor még pályája elején járó fiatal színészi játéka akkor sem fogott meg. A pokol és a menny állandó csatája, az örök egyensúlyáért felelős John Constantine és Angela Dodson kitalált karakterek, akik egy élménydús és izgalmas horrornak nem nevezhető akció-fantasy filmet tettek le az asztalra. Francis Lawrence rendező inkább a fantasy műfajra ment rá, és próbálta abba fektetni az elképzeléseit, mintsem a horror kategóriába, és ez így jobb is volt. Volt benne horrorra hajazó jelenet nem is egy, és persze kellett is egy ilyen kaliberű alkotásba, de pont elég is volt ennyi.

Constantin szerepére Kevin Spacey és Mel Gibson neve is felmerült.Szerző: stevepisti

Értékelés: 7.5/10
(2020. 11. 20.)
Összességében egyáltalán nem okoztak csalódást, sőt a film miatt merültem bele Constantine világába, de minél többet tudtam meg, annál inkább éreztem azt, hogy habár ez egy jó film, de lehetett volna sokkal-sokkal jobb is. Több