A film összbevétele 134 866 593 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 235 782 307 forintot termelt. A hazai mozik összesen 166 065 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Barry Seal második felesége közreműködött a film készítésében, sok érdekes háttérinformációval látta el a készítőket.
A film eredetileg 2017 januárjában került volna bemutatásra, ám a stúdió fél évvel elhalasztotta, hogy ne kelljen versengeni az Underworld - Vérözön és az Amityville - Az ébredés című filmekkel. (Bár utóbbinak végül szintén eltolták a premier dátumjait).
A stábnak egy szörnyű tragédiával is meg kellett birkóznia a forgatás során. Történt ugyanis, hogy 2015. szeptember 11-én a kaszkadőr pilóta, Alan D. Purwin és venezuelai társa, Carlo Berl gépe viharba került, és lezuhant Medellín közelében. Mindketten életüket vesztették. A szerencsétlenségnek egy túlélője volt, Jimmy Lee Garland, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Tíz perccel a végzetes becsapódás előtt Tom Cruise ugyanazon az útvonalon haladt végig egy helikopterben.
A Barry Seal - A beszállító szkriptje 2014-ben szerepelt a legjobb nem megfilmesített forgatókönyvek hollywoodi feketelistáján.
Tom Cruise forgatott Medellínben és más kolumbiai helyszíneken is, ahol a Barry Seal valóban megfordult, amikor a Medellín kartellnek dolgozott.
A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, Barry Seal is valós személy volt.
A film forgatása 2015. május 27-én kezdődött meg Georgia államban. A forgatási helyszínek között szerepelt: Cherokee, Clayton, DeKalb, Fulton, Gwinnett, Morgan és Pickens is.
A film címe eredetileg Mena volt, ám az alkotók később ezt American Made-re változtatták.
A film elkészítését 2015. január 14-én jelentették be.