77% 87 szavazat
Winnetou

Winnetou

Winnetou - 1. Teil
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
50
Képek (50)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A Karl May világhírű regényéből készült Winnetou-trilógia első részében ismerkedik meg a két főhős, az apacsok főnökének fia, Winnetou és egy vasútépítő társaság mérnöke, Old Shatterhand. Amikor a fiatal indián rájön, hogy a fehérek megszegték a velük kötött megállapodást és a síneket az apacsok földjén vezetik át, először megpróbálja békésen rendezni a területvitát. Kiderül azonban, hogy nem a vasúttársaság a hibás, hanem annak egyik helyi vezetője, aki nem másra pályázik, mint az apacsok aranyára. Mikor megölik az indiánok fehér tanítóját, Winnetou bosszút esküszik. Old Shatterhand kezdettől tudja, mi áll a háború hátterében, de csak nagy nehezen képes Winnetou bizalmát elnyerni, hogy együtt folytathassák a harcot.

Rendező: Harald Reinl
Író: Karl May
Forgatókönyvíró: Harald G. Petersson
Ország: Olaszország
Premier: 1963.12.11.
Több
 
2022.08.01 Dorkateo

legújabb vélemény

A kornak (60-as évek) megfelelő kedves, naív, egyszerű western.

1
 
2020.02.25 indingo

A nagy klasszikus amit többször is megfilmesítettek, de valahogy ezek a régebbiek jobban hozzák a regény hangulatát.

0
 
2015.10.27 MethMan

a legelső és a legjobb rész is az összes közül, amiben megismerkedhetünk az összes fontos szereplővel, és az értékrend is kirajzolódik

0
 
2019.03.02 Sztyúi

az abszolút top, amit minden szabad szívű férfinek meg kell néznie, lehetőleg még a fiatalkorában. egy alkotás, ami sokunk gyerekkorát határozta meg, és egy igazi legendát alkotott meg.

0