2015.10.29 14:49 Sodanth Olvasottság: <100x
0

The Fire Rises...

Christopher Nolan a Dark Knight szériával tökélyre vitte a Denevérember történetét. Az első film jó felvezető volt, a második volt a mestermű és ez a harmadik pedig egy epikus, méltó befejezés. Christian Bale megint nagyon jó, a karaktere megfáradt, már a nem a régi, de össze szedi erejét egy újabb ütközetre, hogy megmentse városát. Kell is, mert soha nem látott fenyegetéssel néz szembe, Bane és az Árnyak ligája személyében.

Tom Hardy eszméletlen jó volt és mostanában úgy néz ki ez az angol srác Hollywood új üdvöskéje, nagyon keresett színész lett. Bane másfajta figura mint Joker, céltudatos, elszánt, elvei vannak, egy forradalmár, ellenben Joker a kiszámíthatatlan, anarchista őrült és Batmannek is másfajta próbákat kell kiállnia. A mellékszereplőkre nem lehet panasz, a korábbi filmekből mindenki itt van, hozzák is amit kell. Kiemelkedik a Macskanő személye, akit Anne Hathaway remekül alakít, de Joseph-Gordon Lewittnak ez inkább alibi volt, nem volt olyan jó és a karaktere körüli titok miatt nem jött ki jól.

The Fire Rises...

Ami viszont pozitívum, az a történet, végi leköt, nagyon hangulatos, drámai, emelkedett, az amcsi hősiesség szebb oldala mutatkozik meg Batman önfeláldozásán a végén. Ami pedig az akciókat illeti ott kicsit lapos volt Nolan, vagy azért, mert nem akart a Bat-en kívül több CGI-t tenni az autósüldözésbe, vagy inkább azért, mert ő nem Michael Bay. Nolan kevésbé ért a pörgős, robbantásos jelenetekhez, neki más megy jobban, mondjuk a karakterek kidolgozottsága, a scifi és a dráma. Nagyszerű film volt a Dark Knight Rises, méltó befejezése Nolan Batmanjének, szépen teljesített a mozipénztáraknál, érdemes megnézni és nem csak a rajongóknak.

akció | kaland

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több»

0