2023.05.12 14:16 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
4

Az új osztag

Mint nagy képregényrajongó, minden egyes képregényadaptációt nagyon várok, és ezt is anno nem egyszer néztem meg szélesvásznon. Mindenki hasonlítja eme filmet az „elődjéhez”, pedig Gunn is sokszor lenyilatkozta, hogy ez a film teljesen különálló, éppen ezért kevés olyan színész tért vissza, aki az első részben is tevőleges szerepet játszott, viszont ők kihagyhatatlanok voltak, mint Viola Davis és Margot Robbie. Egyértelműen a 2021-es Osztag kenterbe veri az elődjét, viszont itt is egyből kapunk hat-nyolc új karaktert a DC Comics rosszarcai közül, akiket összezárnak, és már mehet is a csetepaté, amihez úgy mond értenek. Nincs igazán karakterábrázolás, viszont Starro, a hódító már ősidők óta a DC Comics karaktere így ez igen jó választás volt Gunntól, és tökéletesen is ábrázolta.

Így elmondható, hogy aki nem ismeri ezen karaktereket a képregények világából, az picit meg lesz lőve, mert neki bőven sok lesz az új infó és karakter, amit ebbe a 132 perces filmbe belesűrített Gunn. Ez nem lehetett egyszerű írói szempontból sem. A CGI, mint mindig, itt is elég jól adja magát. Sok akció, véres leszámolások, ami azt is eredményezi, hogy a film 18+-os karikát kapott.

Az új osztag

A kedvenc színészeim különben az Amanda Wallert alakító Viola Davis, aki egyszerűen zseniálisan hozza a kegyetlen főnököt, és természetesen a Harley Quinnt alakító Margot Robbie, imádom az alakításait, így ezt a szerepét is. Harleyt picit Gunn átformálta a 2016-os részhez képest, de árnyalatnyival szerintem enyhébb lett. Idris Elba és John Cena a vetélytársak a filmben, hiába állnak egy „oldalon”, ezt is igen jól meglovagolta Gunn. Van azért egy kis Galaxis őrzői-beütése ennek a filmnek, csak itt a Földön játszódik a cselekmény, de ha azt nézzük, itt is van egy szedett-vedett banda az elején, akik összefogva a végén egy teljes csapatot alkotnak. Természetesen van bőven véráldozata is a filmnek, Gunn nem fogta vissza magát, de ez a filmből semmit nem vett vissza. A végkifejlett számomra gyenge befejezést hozott, és túlzottan elnyújtottnak éreztem. Viszont a zenei választás most enyhébb, nem annyira átütő és felejthetetlen, ahogy az lenni szokott, ha Gunn a rendező. Itt azért, aki ismeretlenül ül le a tévéképernyő elé, túl nagy dologra nem számítson, de fordulatokban, véres összecsapásokba és morbid poénokra, néhol meglepő fordulatokra számíthat, tele tűzdelve CGI-s elemekkel, amik a filmben jó működnek. Ha a DC Films élén Gun hozni fogja legalább ezt a színvonalat, akkor az elkövetkezendő években nem lesz panaszunk. Szóval mozizásra fel! Értékrendszerem szerint ez az alkotás 7/10.

akció | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és egy szupergonoszokból álló csapat csatlakoznak egy titkos munkacsoporthoz, hogy életük legveszélyesebb küldetésében vegyenek részt.... több»

4