2023.11.12 17:05 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
0

Első sebesség: szuperhősök világa, csodálatos történetek itt a Földön. Szuper!

Második sebesség: Nem vagyunk egyedül, szuperhősök az egész univerzumban, a világűr végtelen, a Star Wars világa meg hirtelen nagyon kicsinek és kopottnak hat.

Harmadik sebesség: A teljes univerzumBAN szubatomi szinten egy másik Kvantumvilág létezik, ahol idegen birodalmak háborúzhatnak megannyi élőlénnyel, !z!űrhajókkal. Miközben a Star Wars világában annyi fejlődés volt (40 év alatt), hogy az aktuális űrnácik MINDIG bolygó méretű lézerágyúval lődöznek, amit MINDIG belülről majd jól felrobbantunk. „Az mindig úgyis beválik” by Han Solo. Negyedik sebesség: Az egész leírt hóbelevanc a Mi világunk, ámde párhuzamos dimenzióként végtelen más világok sorakoznak, amik kisebb-nagyobb mértékben eltérnek a Mi világunktól. Multiverzum! Csodálatos! Krisztus Úristen lehet ezt még fokozni? ...Én azt gondoltam, nem... Ötödik sebesség: TVA ...A Loki-sorozat zseniális ötödik szintre emelte az MCU-t, ezzel az eddigi legjobb Marvel-sorozattá vált. Ami nem vonatkozik a második évadra, mert az más tészta. Szóval ötödik szinten már minden eddigi ismeretünk lényegtelenné válik, a TVA Intézménye Időn, Teren, Multi és Kvantum Univerzumon felül van. És ez csodálatos! Számomra a Loki-sorozat első évad első részében elérkezik az egyik legerősebb jelent, amikor Loki egy íróasztalfiókban megtalálja a Végtelen Köveket, amiért a Második sebességben kb. mindenki hajtott. Ja, meg amúgy olyan erejük van, ami a fél Galaxist kiirthatja. És akkor egy irodista megjegyzi: „áh, azok ITT nem működnek, mi papírnehezéknek használjuk őket”. Thanos meg csak pislog. Mondanám azt, a sorozat hibátlan, de mivel én nem szeretem ezt a műfajt, ezért elfogultan azt írom, az utolsó részekben kicsit esett a tempó, Loki túl sokat „szórakoztatta magát (Sylvie)” beszélgetéssel. Oké, oké, én megértem a romantikát, meg hogy szeressük magunkat is (rossz, aki rosszra gondol). Illetve a Megmaradónál való szócsata és csatacsata, hát az is bőven elnyújtott volt, az sem okozott katarzist. VISZONT a Loki teljes első évada egészében annyira bő akcióban, karakterekben, díszletekben (több másik világot meglátogatunk), zseniális történetben, hogy mégis TŐLEM max. pontszámot kap. Csak így tovább! Mindig csak felfelé! Excelsior! A Loki sorozat első évada méltó öröksége Stan Lee világának. És a második évad? Hmm...

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A gaz Loki újra felveszi a csínytevés istene szerepét egy új sorozatban, amely a „Bosszúállók: Végjáték” eseményei után játszódik. több»

0