2024.04.01 22:45 kabel Olvasottság: 1384x
1

Bugyuta bokszolás

Hogy lehet ennyi klisét összelapátolni és egy ennyire gagyi filmet összehozni? A Road House-nak nincs identitása, dolgok történnek, aztán unalmas, szanaszét gyorsított akciójelenetek jönnek, és mindenki elfolyik, annyira laza a történet.

Jake Gyllenhaal nem tudom, direkt játszotta ilyen szétesve a szerepét, mert a hatás inkább az volt, mintha totál nem érdekelné a film. A színészi játéka nagyon gyenge, és a fizikuma nem volt hihető. Ilyen pálcikaember nem ver péppé öt embert egyszerre, sérülés nélkül. McGregor annyira túljátszotta a rosszfiút, hogy azt hittem, ez valami paródia több ponton, amikor megjelent. Ezt a többi gonosz karakter is elősegítette, ők a legközhelyesebb dumákat tolták végig, és személyiségük kb. féldimenziós volt. Olyan, mintha a Jack Reacherből kivették volna az érdekes detektívsztorit, és csak egybites rosszfiúkat kéne vernie főszereplőnknek egy órán keresztül.

Bugyuta bokszolás

Nagyobb gond, hogy ez egy semmilyen sztori, milliószor látott elemekkel. Szinte minden részét meg tudod tippelni, és sajnos nincs semmi, ami újszerűnek vagy érdekesnek hatott volna. A filmnek nincs atmoszférája vagy meglepő stílusa a nagylátószögű optikás jelenteken kívül. A karakterek alig léteznek, és a film meg sem próbál valóságos lenni, ami a harci jeleneteknél tűnik fel a legjobban. Ezek általában szanaszét effektezett hosszú snittek, hánytató, videójátékra emlékeztető kameramozgással. A karakterek harca túl koreografált, és kb. annyira valóságos, mint amikor gyerekként két action mant ütögettem egymásnak. Ez nem lenne igazából probléma, John Wick sem realisztikus, de ott legalább megpróbáltak minden gun fu jelenetbe valami újszerűt csempészni, legyen az érdekes eszköz, vagy meglepő helyszín. A Road House-ban minden harci jelenet kb. ugyanolyan. Egyedüli pozitívum a floridai szigetvilág megjelenítése. Nem sok film játszódik Key Westen, és jó volt látni ezt az oldalát Amerikának.

Hát nem tudom, leginkább csak nagyon untam a filmet, mintha mindenki aki dolgozott rajta elfelejtett volna sorban állni, amikor kreativitást osztogattak. Akkor meg minek rebootolni egy sztorit, ha semmit sem akarunk vele átadni?

akció | thriller

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen... több»

1