2024.04.26 14:31 kabel Olvasottság: <100x
0

Embertelen emberiség

A Humane központi konfliktusa nagyon érdekes, azonban karakterei túl apatikusak, hogy szurkoljunk nekik, szituációi túl elrugaszkodottak, hogy hihetőek legyenek és történetének lezárása kissé katarzis mentes. Könnyebb egy nagy metaforának felfogni a sztorit, az önrendelkezésről, az élet áráról és a kollektivizmusról (?).


Bár bírom az elvont filmeket, melyek egy témakör körül forognak, ebben a produkcióban nem érzem, hogy elég gondolatiság lenne vagy a téma tényleg meg lett volna vizsgálva. Na, de mi a téma?


A közeli jövőben az Földnek le kell csökkenteni a populációját 20%-kal, az emberek pedig jelentkezhetnek eutanáziára az államhoz, ami ezért gazdagon kompenzálja szeretteiket. A halál kultusszal nem mindenki ért egyet, de a film nem róluk szól, egy tehetős családot ismerünk meg, ahol az gazdag apuka, úgy dönt ő is belép a programba feleségével. Amikor élettársa visszalép, gyerekeinek maguk közül kell választaniuk valakit, akinek meg kell halnia.


A szituáció tehát adott egy jó zárt drámához, ahol a karakterek az életről filozofálhatnának. A gond csak az, hogy szinte minden karakter utálatos és negatív, a film külön kiemeli rossz kvalitásaikat, így aztán nehéz együtt érezni a problémáikkal. A történet pedig meglepően akciódús, és sajnos ez elég hiteltelen, mert mindenki vagy totál kompetens vagy totál béna. Amikor két késsel sem tud egy bicegő, vérző embert leszedni valaki, nagyon elment a kedvem a filmtől.


A lezárás hasonlóan abszurd és kissé erőtlen, tekintve, hogy milyen komplikált volt az oda vezető út. Több volt ebben a sztoriban.

NA Humane  (2024)

horror | thriller

A környezeti összeomlás nyomán, amely arra kényszeríti az emberiséget, hogy népességének 20%-át elpusztítsa, egy családi vacsora káoszba fullad, amikor az apa terve, hogy... több»

0