2024.04.28 22:45 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

3/10 – Származási hely: Gagy

Kezdeném a jó hírrel: vannak jól beállított képek a filmben. Főleg emiatt adok rá a minimális 1 helyett két csillagot.

És akkor, ami nem tetszett:

3/10 – Származási hely: Gagy

1. Ezek a jól beállított képek gyakran öncélúak. Ez az öncélúság a rendkívül tehetségtelen Jennifer Lopez és a többi szereplő roppant jelentőségteljes tekintetű, de nem túl jelentős dolgokat mondó dialógusával együtt ZS kategóriás érzetet eredményezett a számomra, ami miatt valahol a félúton túl felhagytam a nézésével. De itt még megy a háttérben, mert a feleségem állati kitartó, még nézi, egyem a szívét.

2. A filmnézésem második fél órájában időnként már önfeledten felkacagtam. Például Lopez meg más ilyen agyutazók darált hús rugdalózóban vannak felfüggesztve, az arcuk meg egy konyharuhával letakarva. A konyharuhán egy nyomtatott áramköri lap rajzolatának tamponnyomással felvitt képe hivatott azt jelképezni számunkra, hogy valami futurisztikus környezetben vagyunk. Komolyan? Aztán van valaki, akinek egy tucat vaskarika van a hátába lyukasztva, azon keresztül lóg arccal lefelé, ami borzasztó kínokkal járhat. Később ezeket kiveszik. Lopez azt mondja, kár volt kivenni a karikákat, azoknál fogva szoktak lógni, kedvelik a súlytalanságot. Ekkora baromságot, az egy kínzással ér fel, a fellógatásra ott van a darálthús-ruci. Ezer ilyet tudnék még sorolni

3. Jennifer Lopeznek olyan szinten nem áll jól ez a típusú szerep, hogy csak na. Meg kellene maradni az IMDb 5-6 közötti csajos vígjáték vonalon, ott kiválóan meg szokott felelni a támasztott elvárásoknak. Különben meg olyan hajat hordott, ami nagyjából a Flashdance lánykájának a bongyorkás frizuráját idézte, ez különösen tájidegenül hatott a sci-fi környezetben. Értem én, hogy neki az tetszett abban az évben, de hagyjuk már a jelmezeseket dolgozni.

4. Elsőre azt hittem, akar valamit mondani ezzel az egésszel a film, de aztán megsejtettem, hogy erre nem fog sor kerülni.

5. A film tempója, vágása, a dialógusok kivitelezése az 1970-es évek végét, 1980-as évek elejét idézi. Jegyezzük meg, 2000-ben készült.

Nna, ennyi, valami még kimaradt, de most nem jut eszembe.

59 A sejt  (2000)

horror | sci-fi | thriller

A technológia immár lehetővé teszi, hogy behatoljunk az emberi tudatba. Ezt az FBI is ki akarja használni, ezért arra utasítja Catherine Deane pszichiátert, hogy hatoljon be egy... több»

0