2024.04.30 20:19 Timon Olvasottság: <100x
0

Futurisztikus Nigéria? Hát persze!

Elsőre merésznek tűnhet az alapötlet, de jobban a dolgok mögé nézve van reális alapja. Nigéria a világ egyik legnépesebb országa több mint 200 millió lakossal, gazdaságilag valamennyire feltörekvő, viszont sokan ma is nagy szegénységben élnek ott. Munkaerejében és természeti erőforrásaiban viszont kiemelkedő jelentőségű gazdaságilag. Ebben pedig olyan az életszínvonal, mint például Szingapúrban, bár ott a közbiztonság élen jár ezzel szemben..

A minisorozatban van bizony számos klisé, de ezektől eltekintve sikerült eredetiséget is beletenniük. A gazdag lány szeretne többet látni a világból, minden nyomás ellenére, és ott kerül csak bajba. Konkrétan emberrablók kezébe, de a legrosszabb a telhetetlen, köztük is ellentmondásos elvű álszent bandavezér.

Futurisztikus Nigéria? Hát persze!

Jó tanulsága ennek az, hogy ha túl gazdag lesz valaki, a pénzéhsége csak továbbnő, és végső soron csak a saját önző érdekei maradnak. Nagyon kevesen tudnak igazán jól bánni a pénzzel, amikor gigantikus mennyiséghez jutnak. A nagyravágyást kerülni nemcsak helyes, de kellemes is. Én speciel tudom, hogy mi mindent akarok elérni a jövőben, nem vagyok a legszerényebb igényű, de azért azokkal kérkedős sem akarok lenni. Láthattuk ebben azt is, hogy az itteni középosztály nem túl szomorú a helyzetükben, megtalálják a helyüket, és változékonyabb életet élhetnek. Ellenben a luxusban élőkkel, akiket szinte röghöz kötnek a szabályok, és ettől a legkevesebb az, hogy unalmasabb sokaknak az életük.

Sokat lehet tanulni ebből, többek között azt is, hogy kiben bízhat az ember, mennyire kell óvatosnak lenni, és hogy milyen könnyű bajba keveredni. Az különösen tetszett, hogy az ország művészete és zenéje, lényegében a hagyományőrzés még ilyen modern környezetben is megmaradt, ahogy mutatták. Mint az indiaiaknál például.

10/10.

64 Iwájú  (2024)

akció | animáció | dráma | kaland

A  képregényszerű, futurisztikus animációs sorozat Lagosban, Nigériában játszódik, és körüljárja az ártatlanság és a status quo megkérdőjelezésének témáit. több»

0