2024.05.12 21:27 Fstspetra Olvasottság: <100x
0

Neil Gaiman újabb felejthetetlen alkotása

Őszintén szólva ezt a sorozatot én már év eleje óta nagyon vártam. Elsőre a sorozat előzetese nem igazán fogott meg, és maga a történet sem, de mindenképp szerettem volna adni neki egy esélyt, mert ugye ez is a Sandman világában játszódik, amit azóta is nagyon szeretek, és tudtam, hogy rossz nem lehet ez sem, főleg ennyi csodálatos és ismert színész mellett. (Pl.: Lukas Gage A Fehér Lótuszból és az Eufóriából, Ruth Connell az Odaátból.) Na meg maguk a sorozat készítői is híres sorozatokon dolgoztak a múltban, mint pl. a Sandman vagy a Te sorozatokon.

Na meg persze biztos voltam benne, hogy lesz benne a Sandmanből utalás (és persze, lett :)). Szóval innentől már biztos voltam benne, hogy legalább egyszer meg kell nézni ezt a sorozatot. Nem számítottam először semmire, de arra meg főleg nem számítottam, hogy ennyire nagyon jó lesz ez a sorozat. Már vagy ötödjére kezdem újra a sorozatot, és egyszerűen nem tudom megunni.

Neil Gaiman újabb felejthetetlen alkotása

A karakterek elképesztőek, szerethetőek, reálisak és nagyon sajátos és különös személyisége van mindegyik karakternek, ami nagyon feldobja a sorozatot, főleg, hogy a karakterek között akár több mint 100 év is lehet, amit nagyon jól átad főleg a párbeszédeknél, ami olyankor nagyon izgalmas és vicces tud lenni. A színek és a képi világ valami csodálatos, és annyira jól néz ki, hogy egyszerűen képtelen vagy levenni a szemedet a sorozatról. Amikor a múltba visz minket vissza a történet, olyankor mintha megállna az idő, és másra nem engedné, hogy figyelj, csak arra, amit éppen abban a pillanatban mutatnak, annyira erős hatással vannak rád ezek a jelenetek, hogy képtelen vagy másra koncentrálni, mindegyik izgalmasan, de óvatosan és érthetően van bemutatva, és tudatja veled, hogy ez az oka mindennek, és minden karakter életét ezek a múltbeli dolgok határozzák meg. Minden egyes részben van valami új ügy, amit meg kell oldaniuk a karaktereknek, és ezek az ügyek mind nagyon kreatívak és izgalmasak, de közben a karakterek saját kis élete is zajlik, és jönnek az újabbnál újabb karakterek, akik később a csapat részei is lesznek, de ne feledkezzünk meg a visszatérő karakterekről sem, akik nagyon fontosak, és szintén erős benyomást keltenek már az első percekben is. A zenék és a nyitószám az egyik kedvencem az egészben, nagyon tetszik, ahogy a két csontváz ábrázolja a főszereplőket, és a zene alatta a legjobb, egyszer sem tekertem át, azóta már az az új csengőhangom. Én ezt a sorozatot csak ajánlani tudom, főleg azoknak, akik szeretik az ilyen nyomozós fantasy sorozatokat vagy akár azoknak, akik szerették a Sandmant vagy a Good Omenst vagy az Odaátot vagy szimplán csak a Neil Gaiman-történeteket, mert ez is egy felejthetetlen és kihagyhatatlan mű tőle, akár sorozatról vagy képregényről beszélünk. Próbáltam más irányból nézni, és negatívan állni a sorozathoz, hogy ne csak jó véleményem legyen, de őszintén szólva nem találtam semmit, ami miatt nem tetszett volna a sorozat, minden perce, része, karaktere, jelenete, párbeszéde tökéletes volt számomra, ezért tőlem 10/10 a sorozat, és még jó párszor újra fogom nézni, az is biztos.

akció | kaland | vígjáték

Charles Rowland és Edwin Paine úgy döntöttek, hogy nem lépnek a túlvilágra, hanem a földön maradnak, és természetfeletti dolgokkal kapcsolatos bűncselekmények után nyomoznak. több»

0