Streaming tipp: A 9 legjobb új film, amit májusban nézhetsz (Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video)

Holnap már május és jobbnál-jobb filmek érkeznek a streaming szolgáltatókra! Jön például a Harry Styles főszereplésével készült A rendőröm vagy az Atlas, Jennifer Lopez legújabb filmje!

De érkezik animációs tanmese, újabb esküvői bonyodalom, végzős bálos film (már hiányoltuk az amerikai szalagavatós műfajt #LOL), a legkülönfélébb szerelmes történetek, minden horrorok egyik legkultikusabbikának legújabb fejezete és egy humoros gasztro-popkult sztori Amerika egyik legikonikusabb reggelizőpelyhéről magától Jerry Seinfeldtől.

Ha pedig egy kattintással szeretnéd nézni a filmek bármelyikét - és van előfizetésed a kiválasztott műsort adó streaming szolgáltatóhoz - csak görgess adott film mafab adatlapján a "Hol nézheted" fülig, kattints és máris mehez a házimozi!

Éljen május elseje! Jó szórakozást!

#9

73 A rendőröm  (2022)

(2) (1)

dráma | romantikus

HBO Max | Amazon Prime Video

Patrick érkezése Marion és Tom otthonába 40 évvel ezelőtt eltemetett sebeket tép fel. több»

A 2022-es brit-amerikai romantikus dráma Bethan Roberts azonos című 2012-es regénye alapján készült, Michael Grandage rendezésében. A film főszereplői Harry Styles, Emma Corrin, Gina McKee, Linus Roache, David Dawson és Rupert Everett. A filmet E. M. Forster író és Bob Buckingham kapcsolata ihlette. A film vegyes kritikákat kapott a hivatásos kritikusoktól, akik dicsérték Dawson alakítását, de kritizálták a rendezést és a forgatókönyvet. A sztori: A nyugdíjas Marion és Tom az angol tengerparti városban, Peacehavenben élnek. Miután megtudják, hogy egykori, évtizedekkel ezelőtti barátjuk, Patrick legyengült és agyvérzést kapott, Marion beleegyezik, hogy befogadják őt otthonukba, és a gondozója lesz. Tom neheztel Marionra, amiért visszaengedte őt az életükbe, és nem hajlandó tudomásul venni Patrick létezését a házban. Patrick holmijának átvizsgálása közben a nő rábukkan az 1950-es évek végén írt naplójára, amelyben a Tomhoz fűződő múltbéli kapcsolatáról ír... / Bemutató: május 3., HBO Max
#8

dráma

Amazon Prime Video

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.

A Robinne Lee regénye alapján készült filmben Hathaway egy 40 éves egyedülálló anyukát alakít, aki beleszeret a világ aktuálisan legmenőbb fiúbandájának 24 éves énekesébe. Nicholas Galitzine azután nyerte el a szerepet, hogy az Alabama Shakes egyik dalát választotta, amire Hathaway táncolni kezdett, aki úgy emlékezett, hogy Galitzine "olyan nevetségesen tökéletes" volt a szerepre, amint belépett a szobába. "És egyszerűen könnyű volt" - tette hozzá Hathaway - "Meghallottam [az énekesnő] Brittany [Howard] hangját, és csak mosolyogni kezdtem. Ő pedig látta, hogy mosolygok és elkezdtünk táncolni. [...]Csak egy térben táncoltunk. Odanéztem, és Michael Showalter, a rendezőnk sugárzott. Szikra!" / Bemutató: május 2., Amazon Prime Video
#7

horror

SkyShowtime | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Idén ősszel lesz pontosan 50 éve, hogy a filmtörténet egyik legrémisztőbb horrorfilmje megérkezett a mozivásznakra, világszerte sokkolva a közönséget. Idén október 12-én új fejezet indul. A Blumhouse-tól, és a Halloween-sorozatot feltámasztó David Gordon Green rendezőtől érkezik Az ördögűző: A hívő. Mióta 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor Fielding (a Tony-díjas és Oscar-jelölt Leslie Odom, Jr.; Egy éj Miamiban, Hamilton) egyedül neveli a lányát, Angelát (Lidya Jewett, Cseles csajok). Ám amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben és csak három nap múlva kerülnek elő, úgy, hogy semmi emlékük sincs arról, mi történt velük, ez olyan események láncolatát indítja be, amelyek arra kényszerítik Victort, hogy szembesüljön a gonosszal, és rémületében és kétségbeesésében megkeresi az egyetlen élő embert, aki tanúja volt ilyesminek korábban: Chris MacNeilt. Az 1973-as film óta az Oscar-díjas Ellen Burstyn először tér vissza Chris MacNeil szerepében. Ő az a színésznő, akinek életét örökre megváltoztatta az, ami a lányával, Regannel történt öt évtizeddel korábban. És most ő próbál meg segíteni a szülőknek, amikor fél évszázad múltán a gonosz újra felüti fejét… / Május 17-től a SkyShowtime-on!
#6

vígjáték

Disney+

Jess és Hannah 13 évesen egyezséget kötöttek, hogy tökéletes báljuk lesz, de 24 órával a nagy esemény előtt minden tönkremegy, amikor szakítanak a párjaikkal. Egyetlen... több»

A zenei extravaganza - szédületes A-listás szereplőgárdával - hamarosan megérkezik! A Glee és a Ratched alkotója, Ryan Murphy által rendezett Prom Dates-ben Meryl Streep és James Corden játssza Dee Dee Allen és Barry Glickman szerepét, két Broadway-sztárt, akiknek drága új showműsora épp úgy elhasal, mint a karrierjük... A történet másik szála a kisvárosi Indianában élő Emma Nolant, a diáklányt követi, akit kitiltottak a középiskolai bálról, mert barátnőjével, Alyssa-val (Ariana DeBose) akart menni. Hiába kap támogatást a gimnázium igazgatójától, az ultrakonzervatív városban a szülői munkaközösség vezetője (Kerry Washington) felülbírálta őt... Dee Dee és Barry hamarosan felfedezik a lány helyzetét, és hogy saját profiljukat erősítsék, egy másik, már-már színészpárt - Angie-t (Nicole Kidman) és Trentet (Andrew Rannells) - is beszervezik, hogy segítsenek nekik tervük megvalósításában, ám számító indítékaikra hamar fény derül. / Bemutató: május 3., Disney+
#5

32 Talpig férfi  (2024)

(4)

dráma

Netflix

A sorozat története egy atlantai ingatlanmogult követ nyomon, aki csőddel néz szembe, így megpróbálja megvédeni birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a... több»

A film a néhai Tom Wolfe New York Times bestseller regénye alapján készült. A sztori: Amikor az atlantai ingatlanmogul Charlie Croker (Daniels) hirtelen csődbe megy, politikai és üzleti érdekek ütköznek, miközben megvédi birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a bukásából. / Bemutató: május 2., Netflix
#4

életrajzi | történelmi | vígjáték

Netflix

A Kellogg's és a Post gabonapehely-gyártók esküdt ellenségek. Versenyeznek egy olyan sütemény megalkotásáért, amely örökre megváltoztatja a reggeliről alkotott elképzeléseinket. több»

Az Unfrosted 1963-ban játszódik Michiganben, egy évvel azelőtt, hogy a Pop-Tarts megjelent a boltok polcain, és a fiatal Jerry Seinfeldet mára már 60 éves pályájára állította. "Az első emlékem a Pop-Tartsról az, hogy miután megkóstoltam, feltételeztem, hogy nem fognak többé másfajta ételt gyártani" - emlékezett vissza Seinfeld. "Imádjuk az ötletet, hogy felnőtt, öltönyös férfiak egész nap gabonapehelyről beszélgetnek" - mondta Seinfeld arról, hogy a film egy jelentős része a tárgyalóteremben játszódik - "Az a butaság, ahogyan kinéznek és amiről beszélnek, egyszerűen fantasztikus világnak tűnt." / Bemutató: május 3., Netflix
#3

NA Atlas  (2024)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix (2024.05.24.)

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Atlas Shepherd (Lopez), egy briliáns, de embergyűlölő adatelemző, aki mélyen bizalmatlan a mesterséges intelligenciával szemben, csatlakozik egy küldetéshez, hogy elfogjon egy renegát robotot, akivel rejtélyes közös múltja van. Ám amikor a tervek balul sülnek el, egyetlen reménye, hogy megmentse az emberiség jövőjét a mesterséges intelligenciától, ha megbízik benne... "Ez a film egy emlékeztető arra, hogy mély, értelmes kapcsolatokra van szükségünk az életünkben, valamilyen módon, formában. Hogy nem tudsz mindent egyedül csinálni; egy bizonyos ponton úgy kell döntened, hogy megbízol az emberekben, és beengeded őket." - mondta a rendező. / Bemutató: május 17., Netflix
#2

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Thelma egy egyszerű póni, aki arról álmodik, hogy csillogó zenei sztár,sőt igazi unikornis lesz. A sors egy rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma végre egyszarvúvá változik, és azonnal világsztárrá válik. Ám ennek az új életnek, a hírnévnek ára van. A Thelma, az egyszarvú egy mókás, vidám és szívhez szóló utazás Jared Hess (Napoleon Dynamite) és Lynn Wang (Unikitty!) rendezőktől. Bemutató: május 17., Netflix
#1

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

Lana lánya, Emma hazatér külföldről, és ledobja a bombát: férjhez megy. Thaiföldön. Egy hónapon belül! A dolgok csak rosszabbra fordulnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma szívét, annak a férfinak a fia, aki évekkel ezelőtt összetörte az övét... A filmben Brooke Shields mellett olyan színészek tűnnek fel, mint a kedvenc rosszfiúnk, Lucifer pszichiáterét alakító Rachel Harris vagy a 2000es évek elejének egyik kedvenc szépfiúja, Benjamin Bratt. / Május 9-től a Netflixen!