TOP10: Az év egyik legrosszabb filmjére is rákattantak a magyar nézők, de egy misztikus dráma vitte a prímet (18. hét, 2024)

A minap összeállítottuk a toplistát a Netflix heti nézettségi adataiból és megállapítottuk, hogy továbbra is imádunk pocsék filmekre pazarolni az időnket. A másik rendszeresen jelentkező toplistánk pedig a hazai nézők érdeklődését összegzi a saját adatbázisunkra támaszkodva. Az alábbi toplista is részben megerősíti a korábbi netflixes megállapításunkat, de azért itt sokkal árnyaltabb a kép.

Már csak azért is sokkal árnyaltabb a kép, ugyanis az élen 2022 egyik legjobb filmje, az Ahol a folyami rákok énekelnek végzett, erre kerestek rá a legtöbben itt, a Mafabon. A felélénkült érdeklődés hátterében az állhat, hogy a film a minap debütált a Netflix kínálatában (az HBO Maxon épp egy éve elérhető).

A második helyen viszont már az év eddigi egyik legbugyutább romantikus komédiája, A menyasszony anyja/Az örömanya végzett. Mögötte pedig egy másik nem sokkal magasabban jegyzett film, A spanyol futár lett a harmadik. Mindkettő a Netflix remekműve.

A negyedik legkeresettebb film viszont A majmok bolygója: A birodalom, amely egyelőre valósággal tündököl, remek fogadtatásban részesült, érdemes rá mozijegyet váltani. Az ötödik helyre Ryan Gosling és Emily Blunt duója futott be A kaszkadőrrel.

A hatodik helyen végzett Mila Kunis és Glenn Close drámája, a Négy jó nap, míg a hetedik legkeresettebb Anne Hathaway borzasztó új filmje, A rólad alkotott kép lett. A nyolcadik helyre pedig Az ellopott völgy ért oda.

Az e heti lista végén szintén két könnyen felejthető film végzett. A kilencedik a magyar dráma, a Mesterjátszma lett, míg a tízedik legtöbbet keresett film a mozikban futó vámpíros horror, az Abigail volt.

#10

70 Abigail  (2024)

(12) (3)

horror | thriller

Mozikban

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva…
#9

68 Mesterjátszma  (2023)

(5) (2)

dráma

Netflix

Az utolsó menekülteket szállító vonatra sikerült feljutnia a fiatal szerelmespárnak, Mártának és Istvánnak. Miközben elhagyják Budapestet, a város utcáin megjelennek a szovjet... több»

Márta és István fiatal szerelmesek, az utolsó menekültvonat egyikére jutnak fel, miközben Budapest utcáit az orosz tankok lepik el. A vonaton találkoznak néhány különös alakkal, akiknek a sakk a szenvedélye. Stefan Zweig novellája alapján.
#8

akció | western

Max

Hogy megmentse haldokló édesanyját, Lupe, a mexikói navahó szerelőnő összefog egy törvényen kívüli cowgirllel. Együtt kell átutazniuk a sivatagon, elmenekülniük a bűnözők... több»

Hogy megmentse haldokló édesanyját, Lupe, a mexikói navahó szerelőnő összefog egy törvényen kívüli cowgirllel. Együtt kell átutazniuk a sivatagon, elmenekülniük a bűnözők elől, és szembeszállniuk egy korrupt földbirtokossal.
#7

dráma

Amazon Prime Video

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.
#6

57 Négy jó nap  (2020)

(6)

dráma

Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Egy édesanyja egyre elkeseredettebb módon próbál támaszt és segítséget nyújtani függőséggel küzdő lánya számára. több»

Egy édesanyja egyre elkeseredettebb módon próbál támaszt és segítséget nyújtani függőséggel küzdő lánya számára.
#5

73 A kaszkadőr  (2024)

(19) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson),... több»

Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul? A való életben is kaszkadőr David Leitch, olyan kasszasikerek rendezője, mint A gyilkos járat, a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és olyan sikerek producere, mint a John Wick, a Senki és a Vérapó, most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ezt a fergeteges, dinamikus, sztároktól hemzsegő akcióthrillert, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz. Az Oscar-jelölt Ryan Gosling (Barbie, Kaliforniai álom, Drive - Gázt!) alakítja Colt Seaverst, a viharvert kaszkadőrt, aki egy éve otthagyta a szakmát, hogy a testi és lelki felépülésére koncentráljon. Most visszahívják egy gigantikus költségvetésű hollywoodi filmbe, amit az exe, Jody Moreno rendez, akit az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place a Hang nélkül filmek, Sicario) játszik. Ám a produkció sztárja, Tom Ryder (az Arany Glóbusz-díjas Aaron Taylor-Johnson; A gyilkos járat) eltűnik, és miközben a film könyörtelen producere (az Emmy-díjas Hannah Waddingham; Ted Lasso) megpróbálja a sztár eltűnését titokban tartani a stúdió és a sajtó előtt, Colt megcsinálja a film legelképesztőbb mutatványait, miközben igyekszik (mérsékelt sikerrel) visszalopni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy a sztár eltűnésének rejtélye egyre mélyül, Colt egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja hősünket…
#4

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.
#3

29 A spanyol futár  (2024)

(6)

thriller

Netflix

Egy futár sikerének története, ahogy a korrupció létráján kapaszkodik felfelé. Mindezt a Spanyolországban uralkodó ingatlan-helyzet és az euró megérkezése teszi lehetővé. több»

Egy futár sikerének története, ahogy a korrupció létráján kapaszkodik felfelé. Mindezt a Spanyolországban uralkodó ingatlan-helyzet és az euró megérkezése teszi lehetővé.
#2

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma szívét, annak a férfinak a fia, aki évekkel ezelőtt összetörte az övét.
#1

dráma | misztikus

Max | Netflix | Telekom TVGO

Kya Clarkot Barkley Cove lakói titokzatos és vad teremtésként ismerik, akit családja magára hagyott. Ez a történet egy fiatal lány felnőtté válásának története, aki az 50-es... több»

Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt. De felnő, gyönyörű, titokzatos, rejtőzködő lány lesz belőle, és eljön számára a szerelem ideje – amikor azonban az egyik srác, aki udvarolt neki, meghal, mindenki egyértelműnek tartja, hogy ő lehet a gyilkos. Mi tehet a magányos lápi lány? Azt amit mindig csinált a mocsárban: beleolvad a természetbe, menekül, bujkál és berendezkedik a túlélésre.