29% 33 szavazat
A spanyol futár

A spanyol futár

El correo
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
20
Képek (20)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum

FILMINFÓ

Egy futár sikerének története, ahogy a korrupció létráján kapaszkodik felfelé. Mindezt a Spanyolországban uralkodó ingatlan-helyzet és az euró megérkezése teszi lehetővé.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Patxi Amezcua, Alejo Flah
Ország: Franciaország, Spanyolország, Belgium
Premier: 2024.01.19. | Netflix (2024.05.10.)

Hol nézheted

 
2024.05.14 Kapszaicin

legújabb vélemény

Teljesen átlagos kis film. Élvezhető, a cselekmény nem túl pörgős. A szállító témát már több feldolgozásban is láthattuk, ebből a szempontból nyilván klisés. Milyen is lenne? Ettől függetlenül egy gondolkodást nem igénylő, szórakoztató mozi. Aki épp erre vágyik, az nem fog csalódni.

0
 
2024.05.11 szemtelen

Korrupciós kortükör

„A spanyol futár” egy valós eseményeken alapuló történelemóra a korrupcióról, tanulságos továbbképzés a csalásról és a pénzmosásról. Történelmi abból a szempontból, ahogy a gazdasági harcok állandó lehetőséget és aranykort biztosítanak a mindig telhetetlen gazdag elit számára. A történetben egy fiatal csávó menőzik a hatalomra jutással, az utcáról a korrupció csúcspontjáig. 100 perc kalandos mozi arról, amikor Spanyolország búcsút int a pesetának, és belép az euróba. A nagy lehetőségek ideje a gazdaság haszonszerzőinek. Ivan, az ambiciózus gyerek, aki kinőtte a környékét, inasból hamar belga futárrá válik, majd építőipari üzletemberek, korrupt politikusok, bankárok, sportolók és a kínai maffia tortájából is részesedni akar. Pörgős, nagyfeszültségű vizuális mese a túlzásról és a nagyság téveszméiről, egy kortükör arról, hogy a bűnözés általában nem kifizetődő. A Madridban, Marbellában, Brüsszelben, Genfben és Hongkongban hat héten át forgatott film egy kellemes, jól szórakoztató kikapcsolódás tud lenni, ha elég kényelmes fotelből nézed.

0
 
2024.05.14 Tomipapi

A bulibáró!

Aki fentről indul, mindig fent marad. Aki pedig lentről indul, mindig lent marad!

0
 
2024.05.10 gabi

Pörgős és szórakoztató, néha groteszk és hanyag, de végeredményben egy élvezetes film, annak ellenére is, hogy a végén úgy éreztem a saját áldozatává válik.

0