Csak ma 8(!) kihagyhatatlan film és sorozat került fel streamingre (Netflix, HBO Max, Telekom)

...és folytatódik a streaming könyvtárak feltöltése! Visszatér 4 év után a Zeusz vére a 2. évaddal, de érkezik számos europai alkotás is, köztük A spanyol futár és a nagymacskák rajongói is örülhetnek, mert kapunk egy dokut a leopárdokról: Leopárdok nyomában címmel.

De, ha ez nem lenne elég befut végre a Lisa Frankenstein, Zelda Williams debütáló filmje, jön egy újabb true crime Netflix műsör, A gyilkos szakács története , de egy ukrán alkotás is jön, a 3 díjra is jelölt Köztünk marad.

Ha bármelyik műsort néznéd és van előfizetésed adott streaming szolgáltatóhoz, csak görgess a kiválasztott film mafab adatlapján a "Hol nézheted" fülig, kattints az ott elhelyezett streaming ikonra és merülj el a párhuzamos valóságban.

Jó szórakozást!

#8

23 Köztünk marad  (2023)

(2)

dráma | thriller

Max

Történet a választásról, amelyet a szeretteink és az erkölcs között kell meghoznunk, amikor nincs más lehetőségünk a fejlődésre. A film két főszereplője a saját... több»

A történet arról a választásról, amelyet a szeretteink és az erkölcs között kell meghozni, amikor nincs más lehetőség a fejlődésre. A film két főszereplője a saját kapcsolataiban kénytelen meghozni ezt a döntést: Sasha a saját férjével és Anya a fiával. A helyzet drámaiságát fokozza, hogy bűnügyekbe keverednek. A filmet több díjra is jelölték. Oroszország ukrajnai katonai inváziója miatt a fesztivál nemzeti versenyének filmjeit a németországi Filmfest Hamburg keretében egy különleges vendégprogram keretében mutatták be a közönségnek és a zsűrinek.
#7

78 A tizenhármak  (2022)

(11) (4)

dráma | életrajzi | thriller

Amazon Prime Video | Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Thaiföldön néhány fiatal srác és edzőjük egy elárasztott barlangban rekedt. A film az ő megmentésükre irányuló küldetést követi nyomon. A 2021-ben megjelent nagysikerű... több»

A 2022-ben készült életrajzi túlélőfilm, amely a Tham Luang-barlangi mentésen alapul. Rendezője és producere Ron Howard, írója William Nicholson. A film főszereplői Viggo Mortensen, Colin Farrell, Joel Edgerton és Tom Bateman. A film általában pozitív kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes-on a film 178 kritika alapján 86 százalékos tetszést aratott, 7,3/10-es átlagértékeléssel. A honlapon a konszenzus így szól: "A Ron Howard rendező által stabilan irányított film egy hihetetlen igaz történet hiányos, de mégis lebilincselő drámáját kínálja." A sztori: 2018. június 23-án a "Vadkanok" nevű junior focicsapat tizenkét fiúja és segédedzőjük, Ekkaphon Chanthawong elhagyják az edzést, hogy felfedezzék a Tham Luang-barlangot. Amikor a csapat nem érkezik meg a szüleik által szervezett születésnapi partira, a családjuk elindul a barlanghoz, de a barlangot elárasztva találják, a fiúk pedig eltűntek, a biciklijüket a bejáratnál hagyták. A szülők azonnal riasztják a mentőszolgálatot.
#6

akció | western

Max

Hogy megmentse haldokló édesanyját, Lupe, a mexikói navahó szerelőnő összefog egy törvényen kívüli cowgirllel. Együtt kell átutazniuk a sivatagon, elmenekülniük a bűnözők... több»

A filmet tavaly néhány kisebb filmfesztiválon már bemutatták. Jesse Edwards debütáló indie filmjében Briza Covarrubias és Allee Sutton Hethcoat két törvényen kívülit alakítnak, akik megpróbálnak elmenekülni azok elől, akik vadásznak rájuk. Hogy megmentse haldokló édesanyját, Lupe, a mexikói navahó szerelőnő összefog egy törvényen kívüli cowgirl-lánnyal. Ahhoz, hogy biztonságban elérjék Alta Valley-t, együtt kell átkelniük a sivatagon, lehagyni a bűnözőket és szembeszállni egy korrupt földbirtokossal. "A könyörtelen akció és a lenyűgöző operatőri munka a nézőket a székükhöt fogja szegezni. És ki ne szeretné a durva hangú rosszfiúkat?!"
#5

dokumentum | krimi

Netflix

A dokumentumfilm-sorozat egy gyilkossági ügyet elemez, amelyben egy spanyol séf érintett, aki titkok és hamis személyazonosságok hálóján keresztül épített karriert a... több»

Rendező: Román Parrado
A Netflix legújabb dokumentumfilm/true crime-sorozata egy gyilkossági ügy történetét követi nyomon, amelyben egy spanyol szakácsot gyanúba kevernek. A háromrészes sorozat egy olyan ügyet tár fel, amelyben César Román egy sor hamis személyazonosság felhasználásával épített karriert. A szinopszis a következő: "Ez a dokusorozat egy gyilkossági ügyet elemez, amelyben egy spanyol séfet gyanúsítottak meg, aki titkok és hamis személyazonosságok hálójával épített karriert a reflektorfényben". Román valóban vendéglős volt, és e karrierje során "a cachopo királyaként" vált ismertté - a cachopo egy észak-spanyolországi asztúriai régióból származó étel. Karrierje azonban összeomlott, amikor 2018 novemberében letartóztatták Heidi Paz meggyilkolásáért.  
#4

77 Lisa Frankenstein  (2024)

(8) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Telekom TVGO

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»

A Lisa Frankenstein egy 2024-es amerikai horrorkomédia, amelyet Zelda Williams rendezett, és amelyet Diablo Cody írt. A cselekmény egy meg nem értett tinédzser goth lányt követ, aki találkozik és kapcsolatot alakít ki egy újraélesztett viktoriánus korabeli hullával. Cody kijelentette, hogy a Lisa Frankenstein ugyanabban a fiktív univerzumban játszódik, mint a Jennifer's Body. A Lisa Frankenstein az Egyesült Államokban 2024. február 9-én került bemutatásra a Focus Features által. A film vegyes kritikákat kapott. A sztori: 1989-ben Lisa Swallows egy magányos tinilány, aki még mindig küzd, hogy feldolgozza édesanyja elvesztését, akit két évvel korábban egy baltás gyilkos ölt meg. Apja, Dale, újra férjhez megy egy szörnyű és önimádó nőhöz, Janethez, a lány pedig egy népszerű mostohatestvért kap, Taffyt, aki mindenáron pátyolgatni próbálja őt. Lisa ideje nagy részét a helyi agglegények temetőjében tölti, családja legnagyobb bánatára. Itt pedig beleszeret az egyik síron található mellszoborba...
#3

29 A spanyol futár  (2024)

(6)

thriller

Netflix

Egy futár sikerének története, ahogy a korrupció létráján kapaszkodik felfelé. Mindezt a Spanyolországban uralkodó ingatlan-helyzet és az euró megérkezése teszi lehetővé. több»

A filmben Aron Piper egy Berlinben született fiút, Ivánt alakítja, egy Vallecasból származó fiatal szélhámost, aki egy pénzmosással foglalkozó nemzetközi szervezetnél talál munkát futárként, de ambíciói nem ismernek határt és ez számos problémát okoz neki. A valós események által inspirált thriller 73 000 nézőt vonzott, és 530 000 eurós bevételt ért el. Ez az első spanyol filmbemutató 2024-ben, amely a nyitóhétvégéjén az első helyen végzett. A cselekmény 2002-ben indul, amikor Spanyolország csatlakozik az eurózónához. Ez a lehetőségek időszaka, az okosok számára, mint Iván, aki kinőtte a környékét. A fővárosi luxus golfklubban végzett munkájából hamarosan megteszi első nagy lépését: futár lesz egy pénzmosással foglalkozó nemzetközi szervezetnél. Ivan bőröndöket kezd el szállítani Brüsszelbe és Genfbe. Építőipari üzletemberek, korrupt politikusok, bankárok, sportolók, a kínai maffia? Ez egy olyan srác története, akinek semmije sem volt, és mindent meg mert szerezni. Míg végül minden fel nem robbant körülötte.
#2

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm két leopárdkölyköt követ, amint a csecsemőkortól a felnőttkorba vezető útjukat teszik meg. több»

A Netflix lenyűgöző természetfilmje egy Afrikában élő leopárdcsaládról szól. Egy ambiciózus filmes stáb követi két leopárdkölyök életét, amint a születéstől a felnőtté válásig tartó lenyűgöző utat tesznek meg ebben a testközelből forgatott természetfilmben. A film narrátora a világhírű vadvilági operatőr, Brad Bestelink, aki elmeséli saját történetét arról, hogyan ágyazódott be a természetbe, hogy lefényképezze ezt az utazást és kövesse ezeket a kölyköket.
#1

akció | animáció | kaland

Netflix

Hogy végleg elhagyja az alvilágot, Hádész tervet eszel ki, hogy átvegye Zeusz helyét, újra egyesüljön szeretett Perszephonéjával, és uralkodjon az Olümposzon. több»

Már 4 éve, hogy 2020 októberében felkerült a Netflixre a Zeusz vére című felnőtt fantasy animációs sorozat 1. évada. Charley és Vlas Parlapanides testvérek alkották meg az epikus akciósorozatot, amely az ókori Görögországban játszódik. A görög mitológián alapuló cselekmény Hérónt követi, egy fiatalembert, aki megtudja, hogy ő Zeusz fia, és meg kell mentenie a világot egy démoni seregtől. Ez a korszak/mitológia az utóbbi években egyébként is egyre népszerűbbé vált az olyan videojátékoknak köszönhetően, mint a God of War és a Hades, valamint az olyan sorozatoknak és filmeknek köszönhetően, mint a Percy Jackson. Innen folytatódik a 2. évad: "Zeusz halála után hatalmi vákuum keletkezik az istenek között, így Hérón, Zeusz félisten fia a saját helyének megtalálásával küzd. Veszteség gyötri, és álmaiban egy titokzatos refrént hall, amely arra ösztönzi, hogy mentse meg testvérét, Seraphimot, aki az alvilág borzalmaitól szenved. Hádész eközben megpróbálja megnyerni Szeráfimot, hogy segítsen neki Zeusz megüresedett trónját megszerezni, és megmentse családját a hosszú ideje tartó szenvedéstől."