2024.05.07 19:10 Juki-onna Olvasottság: 379x
0

Az álomférfi, akit sokan csak legendákból ismerünk

Nem olvastam Robinne Lee regényét, mely alapján íródott a forgatókönyv (Michael Showalter, Jennifer Westfeldt), de azt hiszem, nem is fogom, mert a könyvnek szomorú a vége, úgy hallottam. A történet itt happy enddel végződik, és a film végén el is hisszük, hogy betoppanhat az igazi az életünkbe! (A filmben öt évet vár a főszereplő fiú a főszereplő nőre? Na persze! Ez egy kicsit túl hosszú idő a mai férfiaknak a mai rohanó világban!) A történet egy elvált, negyvenéves, gyermekét egyedül nevelő galériatulajdonos anyuka, Soléne, (Anne Hathaway) és egy huszonéves, szívtipró, egy világhírű bandának a szólóénekese, Hayes (Nicholas Galitzine) bimbódzó románcáról szól.

Két idegen, akik véletlenül keresztezik egymás útját, akik keresik a boldogságot és az igazi társat a világban.

Az álomférfi, akit sokan csak legendákból ismerünk

Szórakoztató, néha melodramatikus a film. A színészi teljesítmények egészen jók, a kémia is működik a színészek között, de ne hasonlítsuk össze A szürke ötven árnyalatával! Ez egy kicsit felszínesebb, lassúbb, sok benne a vergődés, és közel sincs benne annyi erotikus jelenet, mint a fent említett filmben. (Anne Hathaway most egészen jól nézett ki! Az utolsó filmjében, amit láttam, a Bajos csajokban nagyon le volt strapálva.)

A mellékszereplők felejthetőek, és a zenei aláfestés (Siddhartha Khosla) egyáltalán nem tetszett. Középszerű volt. Semmi extra, ami a látvánnyal összekötve magával sodorta volna a nézőt. Elvoltunk vele, bár néha én is vergődtem.

A vágók munkája szó szerint félelmetes volt! Az apróbb hibákra nem is térek ki, csak egy jelenetre, amitől halálra rémültem! Az első csóknál Hayes, aki már láthatóan lehunyva a szemét, átérzi a gyönyör édes pillanatát, addig, Soléne a nagy, fekete szemeivel mereven néz és túl hosszan. Rémisztő volt! Még egy horrorfilmben is megállná a helyét, ez a jelenet, ebben biztos vagyok!

A rendező (Michael Showalter) munkája egészen jó volt. Egyszer érdemes végig nézni ezt az alkotást! Jó szórakozást!

dráma

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.

0