Az anyám meg fog ölni - Gwyneth Paltrow a Titanicról

A Titanic minden idők egyik legsikeresebb filmjeként vonult be a történelembe, ezen már semmi sem változtat. James Cameron mozija több színész karrierjét is beindította, emellett világszerte 2 milliárd dollárt hozott a konyhára. Ebből persze a mai napig megkapják a részüket a színészek is.

Nehéz lenne ma már elképzelni a filmet Leonardo DiCaprio és Kate Winslet nélkül. Pedig valójában eredetileg egyikük sem volt túl esélyes a szerepre, vagyis jobban mondva voltak más, náluk akkor magasabban jegyzett jelöltek is Jack és Rose szerepére.

Jacket például Matthew McConaughey-nek szánták, csakhogy épp Kate Winslet volt az, aki ezt meghiúsította. Ő ajánlotta be helyette Leonardo DiCapriot. De Kate Winslet helyett is egészen másban gondolkoztak eredetileg a film készítői.

Az egyik komoly jelölt Claire Danes volt, ám ő határozottan visszautasította a lehetőséget. A színésznő ugyanis alig egy évvel korábban már szerepelt együtt Leonardo DiCaprioval a Rómeó és Júlia feldolgozásában, és nem szeretett volna skatulyába kerülni a színész állandó partnereként.

A másik, talán még nála is sokkal jobb esélyekkel indult színésznő Gwyneth Paltrow volt, aki a legutolsó körig jutott a szereplőválogatásokon. Az addigra már befutott sztárnak számító színésznő végül mégis nemet mondott Rose szerepére, amit jó eséllyel máig bán. Erről nemrégiben egy interjúban is mesélt.

Gwyneth Paltrow úgy fogalmazott, tudja, hogy az anyja megölné, amiért a visszautasított szerepeiről beszél, de ezesetben kivételt tesz. Tisztában van vele, hogy annak idején nagyon jó esélyekkel indult Rose szerepére, de azt már nem tudná megmondani, hogy végül miért utasította vissza. Utólag visszagondolva számos olyan döntést hozott a karrierje során, amit nem tud megmagyarázni: ezt miért fogadta el, azt meg miért nem? Ki tudja?

Mi mindenesetre nem bánjuk, hogy végül Kate Winslet lett a befutó, mert ő és Leonardo DiCaprio tökéletes párost alkotott a Titanicban. De persze az is lehet, hogy ugyanezt gondolnánk akkor is, ha történetesen Gwyneth Paltrow szerepelt volna a filmben. Ez már sosem derül ki.

84 Titanic  (1997)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»