Az év egyik legjobb horrorja és még új 7 film, amit CSAK mozikban láthatsz ezen a héten (17. hét, 2024)

Változatos lesz a program ezen a héten a mozikban. Horror, vígjáték, akciófilm, de még animációs filmek és két doku is műsorra kerül. Jön az év horrorja, az Abigail, de lesz egy legendás visszatérőnk is.

Az Abigailben egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy alvilági figura 12 éves kislányát busás váltságdíj reményében. De a dolgok egészen másképp alakulnak, mint tervezték, amikor kiderül, hogy a kis Abigail nem olyan egyszerű, ártatlan kislány, mint hitték.

A Challengers egyszerre sportfilm, dráma és egy picit komédia is. Két feltörekvő teniszcsillag egyszerre szeret bele a Zendaya által alakított meseszép Tashiba, aki mindkettejük fejét elcsavarja. A szerelmi háromszög éveken át bonyolódik, míg végül már senki se tudja ki kivel van és hogyan.

A Maga a pokol egy háborús akciófilm Russell Crowe főszereplésével. A Fülöp-szigeteken a dzsungelben esett fogságba az amerikai hadsereg egyik ügynöke, akinek a megmentésére különleges mentőcsapatot vetnek be. Ahogy az lenni szokott, az akció nem úgy sül el, ahogy tervezték.

Az animációs filmeket a Robotálmok és a Spy x Family Code: White képviseli ezen a héten a mozikban. Előbbiben egy robot barátját elveszítő kutya, utóbbiban egy bérgyilkosból és egy kémből álló házaspár családja a főszereplő.

A két dokumentumfilm pedig az EXHIBITION ON SCREEN: Van Gogh és Japán és az Emma és Eddie: A képen kívül. Előbbi a híres festő japán témájú kiállítását mutatja be, míg utóbbi az olyan manapság dübörgő online platformok másik oldalát mutatja be, mint az OnlyFans.

Végül, de nem utolsósorban újra a mozikba kerül egy legendás kalandfilm, az IIndiana Jones és a végzet temploma. Nemrégiben az első Indiana Jones-film is a mozikba került, ezt a sort folytatja a második rész (ami ugyebár valójában előzménysztori).

#8

dokumentum | dráma

Mozikban

Érdekel, hogy mi történik valójában az olyan platformok, mint az OnlyFans és a webkamerás oldalak kulisszái mögött? Kik állnak e csatornák mögött, mi motiválja őket, és mit... több»

Kíváncsi vagy az OnlyFans és más webcam oldalak kulisszái mögötti valóságra? Kik, miért és mekkora áldozatok árán működtetnek ilyen csatornát, ahol mindig a legjobb formát kell mutatni, mert a pénz, az ismertség, a nézőknek való megfelelés mindent felülír. Most betekinthetsz ebbe a világba és megismerkedhetsz annak két sztárjával, úgy, ahogy eddig még nem voltak láthatók. Hét év kitartó munka gyümölcseként megszületett Hörcher Gábor doku-játékfilmje, az Emma és Eddie - A képen kívül, amelyben a díjnyertes webkamerás házaspár kamerák előtti álomélete és az azon túli mindennapi valósága elevenedik meg, erős kontrasztot mutatva a két identitásuk közt.
#7

dokumentum

Mozikban

„Irigylem a japánokat” – fejezte ki Van Gogh egy, a testvérének, Theónak írt levelében. Ez az érzés erősen visszhangzik a film középpontjában álló kiállításon – VAN... több»

Rendező: David Bickerstaff
„Irigylem a japánokat” – írta Van Gogh a testvérének, Theónak. A film alapjául szolgáló kiállításon – VAN GOGH & JAPÁN az amszterdami Van Gogh Múzeumban – láthatjuk, hogy miért. Bár Vincent van Gogh soha nem járt Japánban, ez az ország volt rá és művészetére a legnagyobb hatással. Nem érthetjük meg Van Goghot anélkül, hogy ne értenénk meg, hogyan érkezett a japán művészet a 19. század közepén Párizsba, és milyen mély hatást gyakorolt olyan művészekre, mint Monet, Degas és mindenekelőtt Van Gogh. A japán művészetet kínáló, új párizsi galériák meglátogatása, majd saját Japán-képének kialakítása – alapos kutatás, metszetgyűjtés és más művészekkel folytatott részletes megbeszélések révén –, azaz Van Gogh japán műalkotásokkal való találkozása új és izgalmas irányt adott munkásságának. Elhagyta Párizst és Dél-Franciaországba távozott – egy olyan helyre, amely szerinte a lehető legközelebb állt egyfajta idealizált Japánhoz –, s az ezt követő termékeny és mégis problémás éveket mind abban az összefüggésben kell szemlélni, hogy Van Gogh a japán hatásokat a saját akarata szerint hajlította, és magát egyértelműen ázsiai előzményekkel rendelkező modern művészként határozta meg. Van Gogh művészetének e kevéssé ismert szeletében láthatjuk, milyen fontos volt Japán tanulmányozása. A forgatócsoport – s vele mi, nézők – nemcsak Franciaországba és Hollandiába, hanem Japánba is eljut, hogy tovább vizsgálja azt a figyelemre méltó örökséget, amely Van Goghra oly nagy hatással volt, és amely őt azzá a művésszé tette, akit ma ismerünk.
#6

akció | animáció | vígjáték

Mozikban

Loid egy kém. Yor bérgyilkosnő. Együtt kettős életet élnek, egy tökéletes család apjaként és anyjaként. Azt azonban nem tudják, hogy örökbefogadott lányuk, Anya, telepatikus... több»

Kelet és Nyugat folyamatos harcban áll. Még jó, hogy vannak vakmerő emberek, akik vigyáznak ránk. Még ha nem is tudnak egymásról. Loid és Yor tökéletes házaspár, példaszerű család, akik együtt nevelik kislányukat. Nem sejtik, hogy az egyikük szuperkém, a másik orgyilkos. És egy fontos (a szupernél is szupertitkosabb ügyben) úgy kell tenniük, mintha családi nyaralásra mennének, egy téli üdülőhelyre. A kislány, Anja nagyon jól érzi magát. Annyira, hogy véletlenül lenyel egy csokiba rejtett mikrofilmet – és attól kezdve több világrend összes hőse és gonosza őt üldözi. A szülei pedig megpróbálják megmenteni: először csak a mikrofilmet, azután, ahogy felfedezik, hogy milyen jó triót alkotnak, a közös családi örömöket is.
#5

70 Robotálmok  (2023)

(2) (3)

animáció | dráma | zenés

Mozikban

Miután a robot a munka ünnepén, a tengerparton tett kirándulás során berozsdásodik és a homokba ragad, a kutyának a legjobb barátja nélkül kell folytatnia az... több»

Egy szeretetreméltó kutya magányosan él New Yorkban a nyolcvanas években. Manhattan pulzáló hétköznapjait nincs kivel megosztania, ezért úgy dönt, hogy rendel magának egy robotot. A furcsa páros életreszóló barátságot köt, kutya és robot elválaszthatatlanná válnak. A strandidény utolsó napján aztán bekövetkezik a legrosszabb: a robot beragad a tengerparti homokba és a kutyának hátra kell hagynia a legjobb barátját. A strandot bezárják és csak a következő nyáron nyit ki ismét.
#4

73 Maga a pokol  (2024)

(5) (2)

akció | thriller

Mozikban

John Sweet törzsőrmester (Milo Ventimiglia) és Abell őrmester (Luke Hemsworth) alkotják az amerikai hadsereg elit mentőcsapatát. A Fülöp-szigeteki dzsungelben elfogott helyi... több»

John Sweet főtörzsőrmester (Milo Ventimiglia) és Abell őrmester (Luke Hemsworth) az amerikai hadsereg legjobb kimenekítői, s hozzájuk csatlakozik a légierő újonc tisztje, Kinney (Liam Hemsworth), hogy megmentsék fogságba esett helyi ügynöküket a Fülöp-szigetek dzsungeléből. A bevetés azonban balul sül el, és onnantól kezdve 48 óra áll a drónpilóta, Eddie “Kaszás” Grimm (Russell Crowe) rendelkezésére, hogy levezényelje a mentőakciót. Ő lesz Kinney szeme és egyetlen esélye a túlélésre; a helyzet kész pokollá változik, de bárhogy is alakulnak az események, az ellenség földjén senkit sem maradhat hátra.
#3

48 Abigail  (2024)

(6) (3)

horror | thriller

Mozikban

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva…
#2

58 Challengers  (2024)

(2) (4)

dráma | romantikus | sportfilm | vígjáték

Mozikban

A Challengers egy olyan verseny, amelyet a feltörekvő profi teniszezők számára szerveznek. Ez az a megmérettetés, ahol Art és Patrick kemény versenyt vívnak egymással. Kapcsolatuk... több»

A Challengerrs a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…
#1

akció | kaland

Disney+ | SkyShowtime

Indiana Jones (Harrison Ford), a kalandvágyó régészprofesszor Nurhacsi császár maradványaival üzletel, de a kínai maffiával nem olyan könnyű tárgyalni, mert nem szívesen... több»

Indiana Jones (Harrison Ford), a kalandvágyó régészprofesszor Nurhacsi császár maradványaival üzletel, de a kínai maffiával nem olyan könnyű tárgyalni, mert nem szívesen fizetnek. Az üzlet végül menekülésbe fullad, Jones kiugrik az ablakon Willie-vel, az énekesnővel (Kate Capshaw ), és egy autóban landolnak, amelyet egy vagány tizenegyéves kínai kisfiú, Picúr vezet. Az autóból repülőre szállnak, de mivel az a kínai maffia tulajdonában áll, a pilóták magukra hagyják az utasokat, akik egy indai falu mellett lezuhannak. A falu lakosai nagyon örülnek a jövevényeknek, és a segítségüket kérik, hogy hozzák vissza a pankotai palotából a településről ellopot szent követ és elrabolt gyermekeiket.