Csak ma 7(!) kihagyhatatlan film került fel streamingre, mutatjuk (Netflix, HBO Max - április 19., 2024)

Folytatódik a filmdömping. Megérkezett a Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő, jött gyerekfilm (Tad, az elveszett felfedező és a Smaragdtábla) és olyan blockbuster film is befutott streamingre, mint a Feledés Tom Cruise-al.

Szóval, ezúttal is bővülnek az online "videótékák" kínálatai, hogy még több műsorból válogathassunk, ha szívesebben töltenénk időt ezekben a különböző képzeletbeli világokban, mint az aktuális valóságunkban.

Hátha nem csak megkönnyebbülést, de esetleg valami választ is találunk bennük.

Jó szórakozást!

#7

akció | dráma | kaland

Netflix

Zack Snyder a Rebel Moon első része után visszatér az általa megálmodott sci-fi univerzumba egy epikus történettel. Kizárólag a Netflixen. több»

A sebejtő folytatja Kora és a túlélő harcosok epikus történetét, akik arra készülnek, hogy mindent feláldozva, Veldt bátor népével együtt harcolva megvédjék az egykor békés falut, az Anyavilág elleni harcban. A csata előestéjén a harcosoknak szembe kell nézniük saját múltjuk igazságával, és mindegyiküknek fel kell fednie, miért is harcolnak. Miközben a Birodalom teljes erejével támad a bimbózó lázadásra, megbonthatatlan kötelékek kovácsolódnak, hősök bukkannak fel, és legendák születnek...
#6

80 Feledés  (2013)

(55) (6)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Jack Harper az utolsó robotrepülő szereplők egyike. A Föld kihalt, és egy hosszú háború következményeként a felismerhetetlenségig megváltozott. Jack küldetése a végéhez... több»

A posztapokaliptikus akció-kalandfilmet Joseph Kosinski rendezte, a főszerepben Tom Cruise, a mellékszerepekben Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau és Melissa Leo láthatóak. A Kosinski azonos című, kiadatlan képregénye alapján készült film az 1970-es évek sci-fije előtt tiszteleg, és egy "szerelmi történet", amely 2077-ben játszódik egy idegenek háborúja által elpusztított Földön; egy karbantartó technikus a küldetése teljesítése közben talál egy nőt, aki túlélte az űrhajó lezuhanását, ami arra készteti, hogy megkérdőjelezze a célját, és felfedezze az igazságot a háborúról. Julia főszerepének castingjára a producerek öt színésznőt vettek számításba: Jessica Chastain, Olivia Wilde, Brit Marling, Noomi Rapace és Olga Kurylenko. 2011. szeptember 26-án jelentették be, hogy Chastain kapta a szerepet, de neki ezt követően felajánlották a főszerepet Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty (2012) című filmjében, így végül a szerepet később Kurylenkónak adták. A szerepre való felkészülés során Kurylenko űrhajósképző videókat, valamint klasszikus sci-fi és romantikus filmeket nézett, mint például a Solaris (1972), a Notorious (1946) és a Casablanca (1942).
#5

64 Vadászat  (2020)

(20) (7)

akció | horror | politikai | szatíra | thriller

Netflix | HBO Max

Egy tucat ismeretlen élete legdurvább kalandjába csöppen, amikor egy réten tér magához. Ekkor még sejtelmük sincs róla, hogy valamennyien egy kegyetlen játék kiszemelt... több»

A szatirikus akció-horrorfilmet Craig Zobel rendezte, Nick Cuse és Damon Lindelof forgatókönyvéből. A film főszereplői Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz és Emma Roberts. Zobel és Lindelof elmondták, hogy a filmet az amerikai bal- és jobboldal közötti mély politikai szakadék szatírájának szánták. A sztori egy elitcsoportról szól, akik elrabolják a munkásosztálybeli embereket, hogy vadászhassanak rájuk. A filmet eredetileg 2019. szeptember 27-én tervezték bemutatni. A 2019. augusztus eleji daytoni és el pasói tömeges lövöldözések következtében azonban a Universal Pictures úgy döntött, hogy elhalasztja. A film trailere a konzervatív média egyes képviselői részéről visszatetszést váltott ki, mivel Donald Trump támogatóit ábrázolta, amint liberálisok vadásznak rájuk. 2019. augusztus 9-én Trump egy tweetet is kiadott, amelyben kritizálta a filmipart, miközben kijelentette: "A megjelenő filmet azért készítik, hogy káoszt okozzanak"; bár Trump nem részletezte a film nevét, a hírügynökségek szerint valószínűleg a Vadászat című filmre utalt. Craig Zobel később a The Guardian című lapnak adott interjújában kijelentette, hogy nem azért készítette a filmet, hogy vitát keltsen.
#4

dráma | krimi

HBO Max

Jessie (Sean Connery) öregedő bankrabló, fia Vito (Dustin Hoffman) azonban szakított saját bűnözői múltjával. Apa és fia között folymatos a háború, ezért mindketten a... több»

Az1989-es amerikai neo-noir bűnügyi filmet Sidney Lumet rendezte, a forgatókönyvet Vincent Patrick regénye alapján Vincent Patrick írta. A főszerepekben Sean Connery, Dustin Hoffman és Matthew Broderick látható. A sztori: Jessie McMullen skót-amerikai özvegyember, aki szicíliai feleségével 1946-ban New Yorkba emigrált. A szeretetre méltó gazember, javíthatatlan nőcsábász és kemény fickó Jessie büszke bűnözői múltjára és életmódjára. Fiát, Vitót úgy nevelte, hogy az ő nyomdokaiba lépjen, de Vito 21 évesen, amikor fia, Adam megszületett, jó útra tért. Vito ma már egy virágzó nagykereskedelmet vezet a Twelfth Avenue-i húsáruraktárban, és maga mögött hagyta bűnözői életét. A családi múltját szégyellve Vito feleségül vette középosztálybeli zsidó kedvesét, és igyekezett jó példát mutatni fiuknak, ami szerinte azt jelenti, hogy távol tartja Adamet bűnöző hajlamú, de elbűvölő nagyapjától. Vito nem is sejti, hogy ez a stratégia visszafelé sült el: a Jessie-t övező titokzatosság, valamint a szigorú neveltetés miatt Adam bálványozza a nagyapját... A filmet ért legnagyobb kritika az volt, hogy a három színész, mint család, teljesen hiteltelenek.
#3

44 Becky bosszúja  (2023)

(3) (4)

akció | horror | thriller

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Két évvel azután, hogy megmenekült a családját ért erőszakos támadás elől, Becky egy idős nő – egy Elena nevű rokonlélek – gondozásában próbálja újjáépíteni az... több»

A 2023-as amerikai akció-thrillert Matt Angel és Suzanne Coote rendezte. A forgatókönyvet Angel írta saját és Coote története alapján. A film a 2020-as Becky című film folytatása, amelyben Lulu Wilson visszatér a címszereplő Becky karakterében, ezúttal Seann William Scott mellett. A sztori: Három évvel a négy neonácival történt megrázó megpróbáltatás után, amely során megölték az apját, a 16 éves Becky továbbra is a világtól elzártan éli életét, miközben nevelőotthonokból menekül és csiszolja túlélési képességeit. A stoppolás közben Becky és kutyája, Diego végül egy Elena Cahn nevű, anyáskodó nőnél telepszik le, aki felelős felnőttként bánik Beckyvel, és nem kíváncsiskodik a múltjáról.
#2

69 Valld be, Fletch  (2022)

(5)

krimi | vígjáték

Netflix

Miután több gyilkossággal is megganyúsítják, Fletch igyekszik bebizonyítani ártatlanságát, miközben menyasszonya ellopott műkincsgyűjteménye után kutat.

A Gregory Mcdonald 1976-os, azonos című regénye alapján készült film főszereplői Jon Hamm, Lorenza Izzo, Marcia Gay Harden, Kyle MacLachlan, Roy Wood Jr. és John Slattery. A Fletch-sorozat harmadik része a Fletch (1985) és a Fletch él (1989) után, és az első, amelyben nem Chevy Chase játssza a főszerepet. A film általában pozitív kritikákat kapott. A sztori: Irwin Maurice "Fletch" Fletchert látszólag barátnője, Angela küldi Olaszországból Bostonba, hogy visszaszerezze apja több millió dolláros műgyűjteményét. A festményeket ellopták, és egy Ronald Horan nevű amerikai műkereskedő birtokában vannak. Angela apja egy olasz milliárdos gróf, akit a jelek szerint elrabolt a maffia, váltságdíjat követelve a festményeiért...
#1

animáció | családi | kaland | vígjáték

Netflix

Tad nagyon szeretné, ha régész kollégái végre befogadnák őt maguk közé, de ő egyszerűen mindig mindent elront. Tad teljesen véletlenül megrongál egy szarkofágot, ezzel pedig... több»

Tad leghőbb vágya, hogy a régészkollégái elfogadják, de mindig sikerül összekutyulnia a dolgokat. Ezúttal tönkretesz egy ritka szarkofágot, és felszabadít egy varázslatot, ami veszélybe sodorja a barátai életét. Múmia, Jeff és Bezoni megmentése egy olyan akciódús kalandot indít be, melynek során Tad és Sara Mexikóból Chicagóba, majd Párizsból Egyiptomba utazik, hogy megszüntesse a múmia átkát…