TOP10: Egy új sci-fire kattantak rá a hazai nézők, de egy 18+-os akciófilm húzta be a második helyet (17. hét, 2024)

Csütörtök van, itt az ideje újra körülnézni itthon! Mint megszokhattátok, ilyenkor mindig összeállítjuk a tízes toplistát arról, hogy Ti mely filmekre voltatok a legtöbben kíváncsiak. Ezúttal a lista élén a Netflix ügyeletes sci-fi őrülete végzett, mögötte egy kőkemény akciófilmmel, de a dobogóra még egy sci-fi felállhatott.

Az élen a Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő végzett, Zack Snyder grandiózus sci-fije folytatja Kora és a túlélő harcosok nagyszabású történetét, amint arra készülnek, hogy mindent feláldozzanak, miközben Veldt bátor népével együtt harcolnak, hogy megvédjék az egykor békés falut, amely új hazául szolgál azok számára, akik elveszítették sajátjukat a Szülőbolygó elleni harcban.

A második helyre a Polgárháború futott be, amely az USA államai közt dúló háborúról szól, a durva eseményeket pedig néhány újságíró szemszögén keresztül tálalják. A dobogó legalsó fokára pedig a Dűne: Második rész állhatott fel, amelyben tovább folytatódik a harc az Atreides és a Harkonnen házak között az Arrakis bolygó uralmáért.

A negyedik legkeresettebb film a Becky bosszúja, amely most debütált az HBO Max kínálatában. Ez egy vérgőzös bosszú-horror, amelyben egy tinédzser lány az apja elvesztése után elkallódik, míg végül egy idős nő fogadja magához. Mikor egy csapat neonáci betör a házukba, végez az idős nővel és elrabolja a lány kutyáját, ő bosszúhadjáratra indul ellenük.

Az ötödik helyen végzett a Papírvékony falak, egy romantikus vígjáték, amelyben egy fiatal zongorista lány egy olyan lakásba költözik, ahol nagyon vékony fal választja el a szomszédtól, aki játékfeltalálóként tökéletes csendre vágyik. Ez hamar konfliktushoz vezet, amiből viszont még bármi kisülhet.

A hatodik helyre a mozikban éppen futó vámpíros horror, az Abigail ért oda. Ebben egy csapat bűnöző elrabolja egy alvilági vezér kislányát, hogy váltságdíjat kérjenek érte. Épp csak azt nem tudják, hogy a kislány egy vámpír.

A hetedik helyre a nemrég mozikba került Szellemirtók – A borzongás birodalma ért oda. Ebben tovább folytatódik a néhány éve sikerrel feltámasztott franchise, az aggastyán és ifjú szellemirtók újabb túlvilági fenyegetéssel néznek szembe.

A könnymester legendája lett a nyolcadik legtöbbet keresett film a héten. Két árva egy családhoz kerül, személyiségük nem is különbözhetne jobban. Mindketten ugyanabból az árvaházból kerültek ki, ahol volt egy legenda egy mesteremberről, a könnyen teremtőjéről, aki az emberek szívében lakozó összes félelem és szorongás megalkotásában bűnös.

A magyar Semmelweis a kilencedik helyen végzett a listán, ebben megismerhetjük az orvostudományt megreformáló Semmelweis Ignác történetét és harcát a tanait élből elutasító kollégáival.

A tízedik legtöbbet keresett film pedig ezen a héten a megdöbbentően jól sikerült Micimackó: Vér és méz 2 volt. Az első rész botrányosan rossz film volt, ez viszont a jelek szerint épp az ellenkezője lett. A filmben Micimackó és barátai Róbert Gida otthonához vonulnak, hogy leszámoljanak vele.

#10

horror | thriller

Mozikban

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A... több»

Micimackó és Malacka visszatérnek, ám ezúttal Tigris és Bagoly is csatlakoznak a bosszújukhoz! Öt hónap telt el a Százholdas Pagonyban történt mészárlás óta. Róbert Gida pszichológushoz jár és próbálja feldolgozni a szörnyűségeket. Eközben egy keresőcsapat kutat az erdőben az emlegetett szörnyek után, de nem találnak semmit és senki nem is hiszi el igazán Róbert Gida történetét. A pszichológus a terápiás ülésen gyerekkori emlékeket hív elő. Róbert Gida felidézi ötödik születésnapját, ami kiindulópontja az állatok bosszújának.
#9

70 Semmelweis  (2023)

(33) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is.
#8

dráma | fantasy | romantikus

Netflix

A Sír falai között, az árvaházban, ahol Nica felnőtt, mindig is egy legenda keringett: a könnyek teremtőjéről, egy titokzatos mesteremberről, aki az emberek szívében lakozó... több»

A Sír falai között, az árvaházban, ahol Nica felnőtt, mindig is egy legenda keringett: a könnyek teremtőjéről, egy titokzatos mesteremberről, aki az emberek szívében lakozó összes félelem és szorongás megalkotásában bűnös. Tizenhét évesen azonban eljött az idő, hogy Nica maga mögött hagyja a tündérmeséket. Legnagyobb álma hamarosan valóra válik. Mr. és Mrs. Milligan megkezdik az örökbefogadási eljárást, és készen állnak arra, hogy megadják neki azt a családot, amire mindig is vágyott. Új otthonában azonban Nica nincs egyedül. Vele van Rigel, egy nyughatatlan és titokzatos árva, a világon az utolsó ember, akit Nica örökbefogadó testvérének szeretne, és aki szintén a Sírból kerül ki. Rigel intelligens, okos, úgy zongorázik, mint egy bűvös démon, és olyan szépséggel rendelkezik, amely képes elvarázsolni mindenkit, de angyali megjelenése sötét természetet takar. Bár Nicát és Rigelt a közös múlt, a fájdalom és a megpróbáltatások összekötik, az együttélés lehetetlennek tűnik. A kedvesség és a harag két különböző módja a fájdalom elleni küzdelemnek, hogy életben maradjanak, és elrejtsék a szívüket feldúló érzelmeket, így válnak egymás számára a legendák könnyfakasztójává. A könnycsinálónak nem lehet hazudni: meg kell találniuk a bátorságot, hogy elfogadják azt a kétségbeejtő erőt, amely egymás felé vonzza őket, és amit szerelemnek hívnak.
#7

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik. Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól. A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.
#6

48 Abigail  (2024)

(6) (3)

horror | thriller

Mozikban

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva…
#5

romantikus | vígjáték

Netflix

A lány, egy fiatal zongorista, aki meghallgatásra készül, és a fiú, egy fiatal játékfeltaláló, aki csak csendben koncentrál. Csak egy vékony fal választja el őket – Vajon... több»

A lány, egy fiatal zongorista, aki meghallgatásra készül, és a fiú, egy fiatal játékfeltaláló, aki csak csendben koncentrál. Csak egy vékony fal választja el őket – Vajon sikerül megtanulniuk együtt élni?
#4

51 Becky bosszúja  (2023)

(3) (4)

akció | horror | thriller

HBO Max

Két évvel azután, hogy megmenekült a családját ért erőszakos támadás elől, Becky egy idős nő – egy Elena nevű rokonlélek – gondozásában próbálja újjáépíteni az... több»

Két évvel azután, hogy megmenekült a családját ért erőszakos támadás elől, Becky egy idős nő – egy Elena nevű rokonlélek – gondozásában próbálja újjáépíteni az életét.
#3

77 Dűne: Második rész  (2024)

(41) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#2

56 Polgárháború  (2024)

(7) (5)

akció | dráma

Mozikban

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok... több»

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok lennének, miközben Washingtonban az elnök immár harmadik ciklusát tölti a Fehér Házban. A mellette maradt fegyveres erők főparancsnokaként háborút visel Texas és Kalifornia ellen, és brutális légicsapásokkal támadja a lázadó amerikaiakat. Az elnök minden katonai erőfeszítése ellenére a két államot nem lehet legyőzni - épp ellenkezőleg. Minél jobban közeledik a függetlenség napja, annál közelebb kerülnek Washingtonhoz a kaliforniai és texasi csapatok. Hogy az igazság ne bukjon bele a háborúba, néhány újságíró továbbra is lelkiismeretesen végzi a munkáját, és életük kockáztatásával tudósítanak a legveszélyesebb helyekről.
#1

akció | dráma | kaland

Netflix

Zack Snyder a Rebel Moon első része után visszatér az általa megálmodott sci-fi univerzumba egy epikus történettel. Kizárólag a Netflixen. több»

A REBEL MOON – 2. RÉSZ: A SEBEJTŐ folytatja Kora és a túlélő harcosok nagyszabású történetét, amint arra készülnek, hogy mindent feláldozzanak, miközben Veldt bátor népével együtt harcolnak, hogy megvédjék az egykor békés falut, amely új hazául szolgál azok számára, akik elveszítették sajátjukat a Szülőbolygó elleni harcban. A csata előestéjén a harcosoknak szembe kell nézniük saját múltjukkal, és fel kell fedniük, miért harcolnak. Amikor a Birodalom teljes erejével lecsap a kibontakozó lázadásra, megbonthatatlan kötelékek szövődnek, hősök tűnnek fel és legendák születnek. Zack Snyder, a 300, Az acélember és A halottak hadserege rendezőjének új alkotása a REBEL MOON, egy nagyszabású, kétrészes moziélmény, amelynek létrehozásán évtizedek óta dolgoznak az alkotók.