Elutasította a bíróság Amber Heard indítványát

Fontos fordulópontjához érkezik Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási pere a fairfaxi bíróságon. A színész ügyvédei ugyanis végeztek a tanúk meghallgatásával, így most Amber Heard jogi csapatán a sor, hogy saját tanúik és bizonyítékaik bemutatásával megcáfolják Johnny Depp állításait. Csakhogy Amber Heard ehelyett inkább újra azt indítványozta Penney Azcarate bírónőtől, hogy utasítsa el a pert, amit azonban megtagadott tőle a bíróság.

A színésznő ügyvédje, Ben Rottenborn arról beszélt nyitóbeszédében, hogy tanúik és bizonyítékaik segítségével egyértelműen és minden kétséget kizáróan be fogják bizonyítani, hogy Johnny Depp bántalmazta a feleségét. Hozzátette, a családon belüli erőszak nem kizárólag fizikai bántalmazást jelent.

Erre reagálva a színész ügyvédje, Benjamin Chew azt mondta, szerinte Amber Heard volt a bántalmazó a kapcsolatban, nem pedig Johnny Depp. Ezt bizonyítják az olyan tanúvallomások, mint például a színész egyik testőréé, aki azt mondta, látta, amint Amber Heard megütötte a színészt. Ugyanakkor a pár korábbi terapeutája, Dr. Laurel Anderson a tanúvallomásában arról beszélt, hogy valójában mindketten bántalmazták a másikat a kapcsolatban, de volt olyan alkalom, amikor kisebb zúzódásokat látott Amber Heard arcán.

A rágalmazási perekben szakértőnek számító Daniel Gutenplan ügyvéd véleménye szerint Johnny Deppre nagyon nehéz harc vár, ha bizonyítani akarja, hogy alaptalanul rágalmazták meg abban a bizonyos 2018-as véleménycikkben, amire az egész vád épít. Ebben ugyanis név szerint őt nem említik meg, ahogy konkrét eseteket sem írnak le, ebből a szempontból nagyon általánosan fogalmazott Amber Heard. Márpedig egy rágalmazási per során a vádnak mindig konkrét bizonyítékokon kell alapulnia, nem pedig véleményen.

Tovább folytatódik tehát Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalása, azt viszont továbbra is nagyon nehéz megjósolni, hogy melyik fél igazát fogja végül kimondani az esküdtszék.