Rajongók milliói várták, de nem feltétlenül lehet azt mondani, hogy pontosan azt kapták, amire vártak, amikor két éve végül a mozikba (és az HBO Maxra) került a Mátrix: Feltámadások. Sokak szemében inkább tűnt az első rész kissé kifacsart remake-jének, mások pedig az akciót hiányolták. Ami a film főhősét alakító Keanu Reevest illeti, szerinte a film rendezője viccet csinált a Mátrixból.

Persze ezt a színész pozitívumként jelentette ki, amikor az Empire magazinnak adott interjút Carrie-Anne Moss oldalán. A párost arról kérdezték, hogy számítottak-e rá, hogy valaha is újra Neo és Trinity bőrébe bújhatnak. Keanu Reeves elmondása szerint korábban is beszéltek erről a stúdióval, de ő egészen addig nem is akart hallani egy esetleges negyedik filmről, amíg az eredeti rendezők nincsenek benne. Ezért is örült nagyon, amikor Lana Wachowski megkereste őt a Mátrix: Feltámadások ötletével. Carrie-Anne Mosst is a rendező kereste meg és amikor elmondta, hogy miben is gondolkozik, azonnal igent mondott.

Ezután a beszélgetés arra terelődött, hogy mikor is fogták fel a színészek, hogy újra „a Mátrixban vannak”. Erre Keanu Reeves érdekes választ adott, miszerint ő tulajdonképpen az első perctől kezdve azt érezte, hogy végig a Mátrixban van. De valósággal megcsapta az a mennyiségű humor, ami belekerült. Úgy érezte, hogy ezzel Lana Wachowski nagyon fontos kiegészítővel teszi kerekebbé az egészet. Tulajdonképpen még az eredeti Mátrixból is viccet csinált, ami a színész szerint nagyszerű dolog.

Hogy pontosan mit is ért ez alatt, azt csak találgatni lehet. A Mátrix: Feltámadások története – amelyről egyébként mindkét színész úgy érzi, hogy igazából Neo és Trinity újra összehozásáról szól – szerint Thomas Andersson, vagyis Neo egy tehetséges játékfejlesztő, aki kitalálta az egész Mátrixot, mint egy videojátékot. Minden, ami az első három filmben történt, csak egy videojáték volt, amit ő talált ki, de mentális problémái miatt egy idő után már nem tudott különbséget tenni a valóság és a játék között. Persze mindez csak a gépek álcája volt, hogy elnyomják Neo igazi emlékeit.

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»