A királyság egy 2007-es akció-thriller, amelyet Peter Berg rendezett, Jamie Foxx, Chris Cooper és Jennifer Garner főszereplésével.

A film Szaúd-Arábiában játszódik, és az 1996-os Khobar-i lakópark bombázásán, a 2004-es Khobar-mészárláson és a riazi 2003-as bombázásán alapul. Az Egyesült Államokban 2007. szeptember 28-án mutatták be.

A Netflix platformján március 30-ig elérhető a film.

Szaúd-Arábiában megtámadják egy amerikai olajvállalat munkatársait. Később a védelmükre kirendelt FBI-ügynök felhívja barátját és társügynökét, Ronald Fleury-t, hogy segítsen neki megtalálni a felelősöket, de a bürokrácia megakadályozza őket munkájuk elvégzésében. Miközben a két ügynök egyeztet, újabb támadás történik, és Fleury barátja meghal. Fleury minden követ megmozgat, hogy engedélyt kapjon az útra, de ebben továbbra is meggátolják. Végül azonban talál egy kiskaput, és három másik ügynökkel útnak indul. Először megpróbálják kivizsgálni a támadás helyszínét, de a szaúdiak minden lehetséges módon korlátozzák őket. Később egy amerikai diplomata távozásra szólítja fel őket, de egy szaúdi ezredes segítségével az országban maradhatnak. Elkezdik kivizsgálni a helyszínt, és kiderítik, mi történt. Később megtudják, hogy a felelős egy fanatikus, akit nagyon nehéz megtalálni.

A film a Mafab olvasóinak értékelése alapján jelenleg 75%-on áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

akció | dráma | thriller

Egy szaúd-arábiai városban, Rijádban robbantás történt. A merénylet a városnak azon a felén történt, ahol főleg amerikaiak laknak. A diplomácia tanácstalan, egymással... több»