Netflix: Ez a 10 legjobb 2023-as sorozat a kritikusok szerint, mutatjuk a listát

Íme, az év eddigi legjobb Netflix-eredeti filmjei a Rotten Tomatoes kritikusainak értékelései alapján!

A listán a legalább 10 kritikával és 96 százalékos vagy annál magasabb pontszámmal rendelkező új évadok szerepelnek.

A 2023-as év eddigi legjobb műsorai közé tartozik a Teljes lendülettel, a Balhé, a Fülig beléd zúgtam és az Én még sosem.... Te láttad már valamelyiket? Esetleg mindet?

#10

dráma

Netflix

Egy lány, aki egy megosztott Nápolyban keresi valódi önmagát: a magaslatok Nápolyában, amely a kifinomultság álarcát viseli, és a mélységekben, a mértéktelenség és a... több»

Rotten Tomatoes minősítés: 100% . Az olasz és nápolyi nyelvű coming-of-age sorozat Elena Ferrante 2019-es, azonos című regénye alapján készült. "Időnként őrjítő" - írta Sophie Gilbert a The Atlantic számára - "De olyan módon lenyűgöző is, ahogyan a 'Mad Men' óta semmi sem volt igazán lenyűgöző, minden egyes képkocka egy saját, feszesen megkomponált látványelem."
#9

dráma | krimi | történelmi

Netflix

Két szülő - Neelam és Shekhar Krishnamoorthy - nehéz útja, akik az elmúlt két évtizedben próbálták megtalálni az igazságot gyermekeik halálának ügyében. több»

Netflix szinopszis: "A sztori az 1997. június 13-i dél-delhi eseményeket követi nyomon, amikor az Uphaar mozi tűz tragédiája 59 ember életét követelte és további 100-at megsebesített. A tűz és a harc történetét a sorozat a szülők - Neelam és Shekar Krishnamoorthy - szívszorító utazásán keresztül örökíti meg, akik gyermekeiket vesztették el az incidensben. A Netflix sorozata a 'Trial by Fire: The Tragic Tale of the Uphaar Fire Tragedy' című könyv által inspirált, végtelen megpróbáltatásokat ábrázol, az igazságszolgáltatásért folytatott küzdelmük során." A Rotten Tomatoes értékelése: 100%. A kritikusok dicsérték Rajshri Deshpande Neelam Krishnamoorthy alakítását, és kiemelték a sorozatot, mint emlékezetes és elrettentő történetet. "Rajshri Deshpande tökéletes alakításával a 'Trial by Fire', amely az 1997-es Uphaar tűzvész tragédiáján alapul, áthatóan nyers és intim" - írta Santanu Das a Hindustan Times-ban. 
#8

dokumentum | sportfilm

Netflix

A legjobb profi golfozók életét és történeteiket követhetjük figyelemmel egy nagy tétekkel teli versenyszezonon keresztül. több»

A Full Swing (eredeti cím) exkluzív betekintést nyújt a profi golf legpélda nélkülibb szezonjába. A Rotten Tomatoes értékelése: 100%! A sorozat magával viszi az embereket a profi golfozás magasságaiba és mélypontjaiba. A kritikusok egyetértenek abban, hogy nem kell profi golfrajongónak lenni ahhoz, hogy az ember értékelje ezt az új dokumentumfilm-sorozatot: "A lazább sportrajongóknak, vagy akár a nem sportrajongóknak sem lesz gondjuk a bemutatott projekttel, mert a történetek nagy része a szívhez szól" - írta Tony Paul a The Detroit News számára.
#7

NA Téli köd  (2023)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Egy vőlegényt meggyilkolnak közvetlenül az esküvője előtt Punjab vidékén. Ahogy a nyomozás kibontakozik, a csalás, a titkok és a diszfunkcionális családok drámáinak világa... több»

A Netflix szinopszisa: "Amikor egy vőlegényt holtan találnak napokkal az esküvője előtt, két zsarunak kell felgöngyölítenie a nyugtalanító ügyet, miközben a saját életükben is zavarok bontakoznak ki." A filmet a Rotten Tomatoes-on 100%-ra értékelték.  "Az alakítások - köztük a Balbirt alakító Suvinder Singh karcos alakítása, aki egyszerre fenyegető és empatikus - a feszes párbeszédekkel párosulva az egyik legmeggyőzőbb indiai sorozattá teszik a Netflixen jó ideje" - írta Radhika Menon a Decider számára.
#6

akció | animáció | kaland

Netflix

A sorozat 1792-ben, a francia forradalom idején játszódik, és Richter Belmont, a híres Belmont család leszármazottjának életét követi nyomon. több»

A legújabb Castlevania sorozat Rotten Tomatoes értékelése: 100%-os! A "Castlevania: Nocturne" a Castlevania világ legújabb része, amely a Konami azonos című videojáték-sorozatán alapul. "Bár a "Nocturne" könnyen megelégedhetett volna a klasszikus Castlevania hangulatával, az új sorozat jelentősen feljebb lép, mivel a franchise ikonikus történetét használja fel arra, hogy megkérdőjelezze a felfogásunkat arról, hogy mit is jelent valójában a szabadságért, egyenlőségért és testvériségért való küzdelem" - írta Charles Pulliam-Moore a The Verge számára.
#5

dráma | krimi | thriller

Netflix

Sully a saját kezébe veszi az ügyet, és visszavonulásra kényszeríti Dushane-t. Vajon képes lesz-e szembenézni a következményekkel és az előtte álló új nehézségekkel? több»

Rendező: Myriam Raja
Szereplők: Hélder Fernandes
A Rotten Tomatoes értékelés: 100%! A Netflix 2017-ben két évad után mentette meg a törléstől ezt a brit sorozatot, és Drake-kel, mint executive producerrel vette fel. A sorozat első két évada "Top Boy: Summerhouse" címmel érhető el. Az ötödik évad (a harmadik Netflixen sugárzott évad), az utolsó volt.  "A brit televíziózás nem lesz ugyanaz, ha nem lesz új 'Top Boy' évad, amire várni lehet, de a sorozat hatása örökre megmarad: minden karakter, minden nagy narratív csavar, minden veszteség" - írta Shannon Connellan a Mashable-nek.
#4

76 Balhé  (2023)

(10) (2)

dráma | vígjáték

Netflix

Két ember története, akik hagyták, hogy egy közúti incidens belefúródjon az elméjükbe, és lassan feleméssze minden gondolatukat és cselekedetüket. több»

A sötét komédiába hajló és mélyen megindító sorozat Rotten Tomatoes értékelése: 98%. A Balhé izgalmas merülés az emberi képességbe, hogy erőszakot tegyenek egymáson, és két ember kölcsönös, egymást lehúzó spiráljába, a pusztulásba való belesodródásba. "A Balhét az teszi olyan szorongatóvá és megragadóvá, hogy teljes mértékben feltárja, mit jelent bántani valakit" - írta Alex Abad-Santos a Voxnak.
#3

vígjáték

Netflix

Ebben az új szkeccskomédiában Tim Robinson és vendégei azt a feladatot vállalták magukra, hogy őrületbe kergetik a legkülönbözőbb személyeket. több»

A Netflix szinopszis: "A Detroiters sztárja és a Saturday Night Live öregdiákja, Tim Robinson fergeteges új, hatrészes sorozata az élet legbizarrabb és leghétköznapibb helyzeteit teszi gúny tárgyává. A nézők láthatják, ahogy Robinson és néhány híres barátja átvészeli a kínos munkahelyi drámákat, beavatkozást tartanak egy Garfield témájú házban, kibeszélik magukat egy bébiszitter kamu gázolásából, és még sok minden mást." A Rotten Tomatoes értékelése: 96% "Bármennyire is a komikus szélsőségeiről vált ismertté, a műsor legmaradandóbb üzenete talán a legfinomabb: emlékeztet a forgatókönyvtől való elszakadás kockázatára és örömére" - írta Amanda Wicks a The Atlantic számára.  
#2

dráma | vígjáték

Netflix

A különc tinik csapat visszatér az utolsó évaddal, amiben még több románcra és drámára számíthatunk - sőt, talán még egy új szerelem is felbukkan. több»

A sorozat legújabb, egyben befejező évadának Rotten Tomatoes értékelése: 96%. A várva várt befejezés végre megoldást hozott Devi Vishwakumar zűrös középiskolás éveire: "Hogyan búcsúzzunk el egy ilyen bonyolult sorozattól? Nem lehet. Azt mondod, hogy viszlát később. És köszönök mindent" - írta CT Jones a Rolling Stone-nak.
#1

dráma | romantikus

Netflix

Nick és Charlie eligazodik az új kapcsolatukban, Tara (Corinna Brown) és Darcy (Kizzy Edgell) váratlan kihívásokkal néznek szembe, Tao (William Gao) és Elle (Yasmin Finney) pedig... több»

A második évad Rotten Tomatoes értékelése: 96%. Az Alice Oseman azonos című képregénysorozatán alapuló Heartstopper (a sorozat eredeti címe) egy csapat fiatal, queer diák történetét meséli el, akik az új kapcsolatok, az iskolai élet és a felnőtté válásuk során próbálnak eligazodni az életben. "A Fülig beléd zúgtam a bennem lévő kis bezárkózott meleg gyerekhez szól, befoltozza a sebeit, fogja a kezét és szebb jövőt ígér neki. És a felnőtt énemhez is szól, ahhoz, aki sosem fog leállni, hogy a világot közelebb vigye ehhez a kitalált valósághoz, ahol a meleg, transz és aszexuális gyerekek ugyanolyan biztonságos, boldog éveket élhetnek át az önfelfedezésben, mint hetero társaik" - írta Heather Hogan az Autostraddle-nek.